Un detingut en una nit d’aldarulls al centre de la ciutat de Barcelona

Ataquen l'Ajuntament i un cotxe patrulla en una nova jornada de protestes, que es reprodueix arreu d'Espanya
Segona nit de protestes

La segona protesta violenta en dos dies a Barcelona deixa de nou importants danys materials. Aquest dissabte una manifestació contra els desnonaments convocada per entitats d'esquerres cridava a mobilitzar-se al centre de la ciutat, l'endemà d'una batalla campal amb presència ultradretana a la mateixa zona.

La concentració ràpidament ha derivat en aldarulls importants: vidres trencats a l'Ajuntament de Barcelona, un cotxe patrulla assaltat i enfrontaments entre la policia i encaputxats amb pedres i bales de foam. Els Mossos d'Esquadra informen d'un detingut pels disturbis.

La segona nit d'aldarulls a Barcelona també s'ha reproduït en altres ciutats de fora de Catalunya. Així, els carrers del centre de Madrid s'han convertit la passada matinada en escenari de greus disturbis pels quals 32 persones van ser detingudes i tres agents van resultar ferits pels manifestants.

Un grup de desenes de persones va intentar tallar a última hora de la nit la Gran Via de Madrid cremant contenidors i formant barricades. Passades les 22.00 hores, els agents de seguretat van desallotjar la Porta de Sol on estava convocada una manifestació sota el lema 'Sortim al carrer, el poble està cansat'.

També hi ha hagut disturbis a altres ciutats espanyols, com ara Burgos, també per segona nit consecutiva, i a Màlaga, Logronyo, Vitòria, València, Santander i Bilbao. El fenomen s'escampa i s'incrementen les protestes contra les restriccions per lluitar contra la covid-19.

Les imatges de la protesta han motivat que, per primer cop, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi fet una crida a la calma a través de la xarxa.

Quatre detinguts a Igualada

La Policia Local d’Igualada i els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones arran d’aldarulls que han tingut lloc la nit d’aquest dissabte a la capital de l’Anoia. Els incidents es van iniciar poc després de les deu de la nit, quan un grup d’una trentena de joves va començar a cremar contenidors al Passeig Verdaguer i a alterar l’ordre públic, amb llançament d’objectes als vehicles policials, escridassades als agents de l’autoritat i danys al mobiliari urbà. El balanç és de 17 contenidors i un vehicle cremats en diversos punts de la ciutat, a més d’una foguera a l’interior d’un parc.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.