14 detinguts i 30 ferits en els aldarulls amb contraris a les restriccions covid

S'hi van barrejar des de propietaris i treballadors de negocis afectats per les restriccions fins a negacionistes
Protestes a Barcelona contra les restriccions per la covid

El centre de Barcelona ha estat escenari d'aldarulls i enfrontaments aquesta nit passada entre els participants d'una concentració de rebuig a les restriccions per la pandèmia i els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. Hi ha 14 detinguts per atemptats als agents de l'autoritat, dos d'ells menors. A més també hi ha 30 ferits, 23 dels quals són agents dels Mossos.

Les protestes van començar cap a les sis de la tarda de divendres i segons la Guàrdia Urbana van reunir unes 1.500 persones de signes molt diversos, des de propietaris i treballadors de negocis afectats per les mesures fins a negacionistes de la covid-19. Segons els Mossos, però, qui ha protagonitzat els aldarulls violents van ser "petits grups d'ultradreta".

Els primers instants es van llançar petards, pots de fum i altres objectes, però amb el pas del temps alguns dels concentrats van començar a tirar objectes contundents i tanques de seguretat contra les furgonetes que custodiaven la concentració.

Va ser aleshores quan els Mossos van carregar i dissoldre la manifestació. La policia va dispersar els manifestants i en va arraconar alguns entorn del carrer Jaume I. Molts, però, van fugir corrent cap a Via Laietana i carrers adjacents, i els Mossos el van perseguir amb les furgonetes.

A la Via Laietana es van encendre fogueres, es van fer barricades i van continuar els llançaments contra la policia. Els Mossos van disparar bales de foam i van dispersar els manifestants. La nit va acabar amb dos establiments saquejats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides