Aldarulls en una manifestació contra les restriccions per frenar la covid-19

Enfrontaments entre concentrats i Mossos d'Esquadra
Protestes contra les restriccions anti covid

Una protesta contra les restriccions imposades per la Generalitat davant la crisi del coronavirus ha derivat en aldarulls aquesta tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Diversos representants dels col·lectius afectats pel tancament de negocis com hostaleria, restauració o propietaris i treballadors de gimnasos o centres d'estètica s'han concentrat davant del Palau de la Generalitat.

La protesta dels sectors afectats ha reunit unes 1.500 persones a la plaça Sant Jaume de Barcelona, segons les xifres de la Guàrdia Urbana.

Després, un grup d'aquests manifestants ha carregat contra el dispositiu policial i ha aixecat barricades. Una persona ha resultat ferida per un cop de pedra al cap, segons els Mossos.

La protesta ha arrencat a les 18.00 hores de la tarda de forma tranquil·la en una plaça Sant Jaume blindada pels dispositius policials, que es trobaven en tots els accessos com els del carrer Ferran o la del Bisbe. Però un grup més radical ha abandonat aquest to tranquil per llançar objectes contra els Mossos i aixecar les esmentades barricades.

Una hora i mitja després, la plaça Sant Jaume i els seus voltants han recuperat la calma, però els grups que han iniciat els aldarulls s'han dirigit cap a la Via Laietana o cap a la zona de Born, on ha continuat la gresca.

Els Mossos han demanat a través del seu compte de Twitter als ciutadans que no s'acostin pels voltants de la plaça Sant Jaume, perquè "s'estan produint incidents protagonitzats per un grup de persones concentrades".

Cap a les 21.00 hores els Mossos intentaven controlar els radicals a la Via Laietana. Molts dels manifestants s'amagaven pels carrers adjacents, de manera que els agents han baixat dels furgons per seguir-los a peu.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides