El ministre de Sanitat Salvador Illa descarta de moment confinaments

Insisteix que "no serà necessari arribar aquí" gràcies a les mesures "contundents" de les autonomies
Salvador Illa
Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reconegut aquest divendres que l'estat d'alarma vigent, que es preveu que es prorrogui sis mesos, no permet aplicar la mesura dels confinaments domiciliaris. Per tant, d'haver de posar-se en marxa aquesta mesura, que ja plantegen algunes comunitats com Catalunya, s'hauria d'aprovar un nou marc jurídic.

No obstant això, el ministre insisteix que "no serà necessari arribar aquí" gràcies a les mesures "contundents" que els governs autonòmics sí que poden desenvolupar dins de l'estat d'alarma actual. Es refereix al toc de queda, els tancaments perimetrals de les autonomies, la limitació de les reunions i la mobilització de recursos.

"L'eina no permet el confinament domiciliari però estem segurs que si s'actua amb aquestes eines, s'aconseguirà doblegar la corba, estabilitzar-la i mantenir-la baixa", ha defensat Illa en la roda de premsa que ha ofert a Moncloa per detallar el pressupost del seu Ministeri per a l'any que ve.

En aquest sentit, ha defensat en diverses ocasions que el marc legal que ofereix l'estat d'alarma "no va a quedar obsolet ni està ja obsolet". "Ahir vam fer un pas col·lectiu molt important. És un instrument que ofereix als presidents autonòmics la possibilitat d'actuar en àmbits molt rellevants", ha remarcat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides