El Kremlin retrata l’independentisme

La portaveu d'Exteriors russa respon a TV3 que el moviment secessionista català "és capaç de fer les declaracions més increïbles i aventureres amb l'objectiu d'internacionalitzar el procés"
Maria Zakhàrova
Maria Zakhàrova

Maria Zakhàrova, la portaveu del ministeri d'Afers Exteriors de Rússia, ha desacreditat les paraules de l'exdirigent de Convergència i president de la Fundació CATmón Víctor Terradellas, recollides per la investigació judicial sobre el presumpte desviament de fons a l'estructura de l'expresident Carles Puigdemont a Bèlgica, segons les quals un enllaç rus li havia promès l'enviament de 10.000 soldats russos i a l'assumpció del deute català si hi havia una declaració d'independència a Catalunya l'any 2017.

Preguntada per un periodista de TV3 per la seva reacció a aquesta informació, difosa per una interlocutòria judicial i pels mitjans de comunicació, la portaveu d'Exteriors russa ha considerat que són "acusacions que superen el límit de l'absurditat" i ha assenyalat que "es basen en el testimoni de representants de les forces separatistes. I entenem que aquesta gent és capaç de fer les declaracions més increïbles i aventureres amb l'objectiu d'internacionalitzar el procés", segons la traducció emesa pels informatius de TV3.

Zakhàrova, així mateix, ha manifestat que els sorprèn "la predisposició d'alguns mitjans espanyols a creure's aquestes notícies falses", i ha recordat que la posició oficial de Rússia sobre el procés, expressada fa tres anys, és que es tracta d'un afer intern d'Espanya.

Abans, l'ambaixada de Rússia a Espanya havia emès un comunicat on ironitzava sobre la informació publicada per mitjans espanyols referent als 10.000 soldats, en el qual afirmava que n'enviaria un milió en tot cas. "No crec que es vegi mai més una cosa semblant en la diplomàcia internacional", havia piulat l'expresident català Quim Torra, per la seva part, sobre aquest comunicat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides