Euroclatellada a Vox per falsificar la història de la Guerra Civil espanyola i la dictadura franquis

El president del Parlament Europeu respon a l'eurodiputat ultradretà Hermann Tertsch que la Segona República va ser un règim "legítimament, constitucionalment i democràticament elegit"
David Sassoli
David Sassoli

David Sassoli, el president del Parlament Europeu, ha remès una carta a eurodiputats membres del grup de Memòria Històrica de la cambra en la qual rebutja com "una falsificació de la història" determinades expressions usades per l'eurodiputat de Vox Hermann Tertsch contra la Llei de Memòria Democràtica del govern espanyol i el trasllat de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos.

"El govern de la República Espanyola, legítimament, constitucionalment i democràticament elegit, va ser derrocat per un cop d'estat. Qui va dirigir aquell alçament, el general Franco, va ser un dictador i el seu règim va practicar la persecució i eliminació sistemàtiques dels seus adversaris polítics. Atribuir als partits que van donar suport aquell govern «destruir la democràcia i les llibertats» no és opinable, és una falsificació de la història", ha respost Sassoli a 14 eurodiputats d'En Comú Podem, Podem, ERC, JxCat, PNB i Bildu, integrants del grup que van denunciar que es tractava d'un missatge favorable al franquisme.

Aquest mes de setembre, Tertsch havia adreçat correus electrònics als membres de l'Eurocambra per denunciar el que considera la "profanació" de la tomba de Franco i l'avantprojecte de Llei de Memòria Democràtica, en els quals manifestava que el govern de la Segon República "va perdre una guerra després de segrestar i destruir la democràcia".

Sassoli, que ha manifestat, pel que fa a les crítiques de Vox al govern espanyol, que el seu deure com a president del Parlament Europeu és abstenir-se "d'entrar en un debat intern d'un país membre", ha recordat que el ple de la cambra va condemnar el revisionisme històric con una "amplíssima majoria".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides