Salut no descarta un confinament domiciliari per reduir contagis

El secretari general del departament, Marc Ramentol, diu que és “l’última alternativa” contra la covid però que si cal el demanaran al govern central
Marc Ramentol, secretari general del Departament de Salut

El secretari general de Salut del govern de la Generalitat, Marc Ramentol, no descarta un confinament domiciliari si els casos de coronavirus no disminueixen: “No podem renunciar a cap mesura que pugui doblegar la corba”. En una entrevista a TV3, Ramentol ha assegurat que el confinament domiciliari és “l’última alternativa”, però ha avisat que si les mesures adoptades per l’executiu català “no són suficients, haurem d’instar al Govern espanyol perquè es plantegi aquesta possibilitat”.

Ramentol ha recordat que "estem estancats en 5.500 casos diaris”, fet que ha titllat “d’insostenible” tot assenyalant que “1.500 casos al dia ens permetria començar a revertir les mesures restrictives". "No ens podem quedar estabilitzats en 5.000 casos al dia, hem de doblegar la corba", ha afegit.

Així mateix, ha afirmat que “el sector cultural ho està fent bé, però el que és més efectiu és disminuir la interacció i la mobilitat social”.

Per altra banda, el responsable de Salut ha informat que la conselleria ja està en disposició de contractar estudiants d’últim any de medicina i infermeria per reforçar els centres hospitalaris, ja que així ho permet el decret d’estat d’alarma aprovat aquest dijous pel Congrés dels Diputats. En aquest sentit, el secretari general de Salut ha dit que l’objectiu és que Vergés pugui firmar aquest divendres la resolució que habiliti aquesta possibilitat.

Preguntat per les proves de detecció del virus, Ramentol ha indicat que "estem utilitzant els testos ràpids per diagnosticar casos en persones que tenen símptomes i ens plantegem ampliar-ho a contactes de positius que no tinguin símptomes".

 

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari