Vendrell volia fer negocis amb la Generalitat amb l’ajuda de Rovira

L'exresponsable d'ERC hauria pressionat el conseller Bargalló per obrir centres sense complir la normativa
Marta Rovira

Xavier Vendrell hauria reclamat ajuda a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, per obtenir tractes de favor per part de la Generalitat per als seus negocis particulars, segons es desprèn de les investigacions fetes pel jutge Joaquín Aguirre, titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona que està investigant el presumpte entramat que hauria organitzat i finançat el Tsunami Democràtic i de finançar Carles Puigdemont.

Vendrell hauria acabat rebent ajuda per fer negocis amb la Generalitat del conseller d'Educació, Josep Bargalló, i dos directors generals del seu departament: la directora general de Centres Concertats i Privats, Pilar Contreras, i el director general de Centres Públics, Josep González, segons avança El Confidencial.

El qui va ser secretari d'Organització d'ERC i conseller de Governació durant el govern del primer tripartit, hauria topat amb la negativa per fer els seus negocis amb la directora general de Currículum i Personalització, Maite Aymerich, qualificada pel mateix Vendrell com "una mala puta, perquè va dir que ho han de fer bé, ja que són les normes".

En la documentació del jutge Aguirre, consta que Vendrell hauria negociat tractes de favor de la Generalitat de Catalunya en l'obertura d'escoles d'educació especial que volia muntar a través de la Fundació Pedagògica El Brot de la qual és president.

Una de les escoles que Vendrell volia posar en marxa ja funciona a Sant Joan Despí. L'altra pensava obrir-la en els terrenys requalificats mitjançant un pelotazo urbanístic a Cabrera de Mar. La seu de la segona escola seria la finca Vila Bugatti, el complex de restauració que fa dècades que funciona il·legalment. En els terrenys de Cabrera de Mar, Vendrell pensava situar una escola especialitzada per a menors amb dislèxia, TDA i TDH, que seria gestionada per la Fundació Pedagògica El Brot, que ell mateix presideix.

L'exdirigent d'ERC hauria utilitzat al conseller d'Educació, Josep Bargalló, així com els dos directors generals per a aconseguir que, contràriament al que dicten les normes, les seves escoles poguessin tenir més aules que les dels seus competidors i fins a quatre alumnes més per classe.

Els dos directors generals, Contreras i González, haurien garantit a Vendrell que tindria el que volia: hi haurà dues aules més i quatre alumnes més per aula. Des del departament, Pilar Contreras li va assegurar que "el que fem és vista grossa i cap endavant". En la conselleria d'Educació va arribar a fer-se un front contra Aymerich per a doblegar a aquesta alt càrrec. I es va convèncer als delegats territorials perquè no posessin objeccions als centres que volia obrir Vendrell.

S'apunta que l'interès del Vendrell per obtenir tots els permisos residia no sols en el fet de poder obrir l'escola. En realitat, no sabia si tindria suficient demanda d'alumnes. Però el vistiplau dels serveis territorials d'Educació era necessari per a poder aspirar a subvencions. La Fundació El Brot també es va nodrir de fons públics i, en els últims tres anys, va rebre, almenys, 201.000 euros de la Generalitat de Catalunya.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona va recollir en la seva sessió del passat 2 d'octubre la modificació urbanística del terreny de Cabrera de Mar i especificava, al costat dels plans del lloc, l'objecte del projecte: "Facilitar la implantació d'una escola per a nens amb necessitats singulars en la finca de Vila Bugatti". La comissió va adoptar l'acord d'emetre un informe urbanístic i territorial del projecte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides