“És fals” que l’exministre Fernández Díaz desconegués l’operació Kitchen

L'exsecretari d'Estat diu que va ser el ministre qui li va parlar del xofer de Bárcenas com a confident
L'exsecretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez

L'exsecretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez ha declarat aquest dijous davant del jutge del cas Kitchen a l'Audiència Nacional on ha assegurat que el ministre Jorge Fernández Díaz coneixia que la cúpula de la Policia havia captat el xofer de Bárcenas per infiltrar-se en el seu entorn. L'expolític ha aclarit que no van considerar mai que fos un operatiu il·legal.

No només ha negat la il·legalitat dels seguiments a Bárcenas i al seu entorn sinó que els ha justificat. En un moment de l'interrogatori s'ha remès a una informació del diari ABC de l'any 2014 en la qual es vinculava Bárcenas amb un capo de la Camorra.

Les investigacions del jutge daten l'inici de Kitchen l'any 2013. Martínez ha explicat que va ser el ministre qui li va dir que es posés en contacte amb el director adjunt operatiu Eugenio Pi -investigat en la causa- perquè li havia d'informar de la captació del xofer de Bárcenas, Sergio Rius Esgueva.

El sumari del cas incloïa comunicacions internes de l'exsecretari d'Estat en què mostrava el seu enuig amb el Partit Popular per haver-li deixat abandonat quan el cas Kitchen va saltar als mitjans de comunicació. "Et garanteixo que si jo he de declarar, també hi aniran JFD (Jorge Fernández Díaz) i probablement MR (Mariano Rajoy)".

No obstant això aquest dijous Martínez no ha ofert cap dada concloent que permeti pensar que Rajoy estigués informat d'aquesta operació. Quan s'ha referit a ell, ho ha fet per recordar les seves declaracions després que es publiquessin els missatges en què li donava ànims Bárcenas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides