L’ambaixada russa es burla de la suposada arribada de 10.000 soldats a Catalunya

La representació oficial del govern de Putin a Espanya assegura en un comunicat irònic que “falta afegir dos zeros al número” de militars
Vladimir Putin
Vladimir Putin

L’ambaixada russa a Espanya s’ha burlat aquest dimecres de les informacions que indiquen que el seu país va oferir 10.000 soldats a Catalunya i pagar tot el deute català si el Parlament declarava la independència. Més concretament, la representació oficial del govern de Vladímir Putin a Espanya es refereix a la investigació oberta pel jutjat d’investigació número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, que sospita que es va produir un desviament de fons públics per pagar les despeses de Carles Puigdemont a Waterloo i que, dies abans de la DUI, Rússia li va oferir traslladar a Catalunya 10.000 soldats i pagar el deute català, cosa que l'expresident català va rebutjar.

En aquest sentit, l’ambaixada russa ha fet un comunicat irònic on assegura que “la informació apareguda als mitjans espanyols sobre l’arribada dels 10 mil soldats russos a Catalunya està incompleta”, i subratlla que “falta afegir dos zeros al número de soldats i el més impactant de tota aquesta conspiració: les tropes haurien de ser transportades per avions “Mosca” i “Chato” i acoblats a Catalunya durant la Guerra Civil i amagades en un lloc segur de la Serra Catalana fins a rebre a través d’aquestes publicacions l’ordre xifrada d’actuar”.

El magistrat basa les seves sospites en dos arxius d'àudio intervinguts al telèfon de l'exdirigent de CDC i president de CatMón, Víctor Terradellas. Són dues converses que va mantenir amb els empresaris independentistes David Madí i Xavier Vendrell els dies 14 i 16 de maig del 2018, segons les interlocutòries.

Segons el jutge, les converses demostrarien que Terradellas va ser l'interlocutor de Puigdemont amb Rússia, i que es va estudiar crear una plataforma de moneda digital per garantir l'"estabilitat financera" de Catalunya. Segons l'instructor, en les converses gravades Terradellas va explicar que el 24 d'octubre del 2017, tres dies abans de la DUI, el cap d'un "grup rus" va oferir a Puigdemont "disposar de deu mil soldats i pagar tot el deute català", però l'expresident "es va cagar a les calces".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides