El jutge creu que Rússia va arribar a oferir a Puigdemont 10.000 soldats

La interlocutòria judicial es refereix a les “vinculacions” d’Oriol Soler amb Assange i del procés amb Putín
Víctor Terradellas, president de CATmón
Víctor Terradellas, president de CATmón

El jutge que investiga el suposat desviament de fons públics per pagar les despeses de Carles Puigdemont a Waterloo sospita que, dies abans de la DUI, Rússia li va oferir traslladar a Catalunya 10.000 soldats i pagar el deute català, cosa que l'expresident català va rebutjar.

Així ho manté el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, en les actuacions d'entrada i registre dels domicilis dels empresaris relacionats amb el procés independentista i detinguts per la Guàrdia Civil: Oriol Soler, David Madí i Xavier Vendrell, entre d'altres. Una operació que la policia ha anomenat Volhov, un riu rus.

El jutge basa les seves sospites en dos arxius d'àudio intervinguts al telèfon de l'exdirigent de CDC i president de CatMón, Víctor Terradellas. Són dues converses que va mantenir amb Madí i Vendrell els dies 14 i 16 de maig del 2018, segons les interlocutòries.

Segons el jutge, les converses demostrarien que Terradellas va ser l'interlocutor de Puigdemont amb Rússia, i que es va estudiar crear una plataforma de moneda digital per garantir l'"estabilitat financera" de Catalunya. Segons l'instructor, en les converses gravades Terradellas va explicar que el 24 d'octubre del 2017, tres dies abans de la DUI, el cap d'un "grup rus" va oferir a Puigdemont "disposar de deu mil soldats i pagar tot el deute català", però l'expresident "es va cagar a les calces".

El jutge també ressalta que l'editor Soler es va entrevistar el novembre del 2017 amb Julian Assange, el responsable de Wikileaks, per activar una "estratègia coordinada de comunicació", amb la participació també d'Eduard Snowden. En els atestats de la Guàrdia Civil que refereix el jutge es destaquen les vinculacions de Soler amb Assange i la possibilitat que Vladimir Putin hagués recorregut el procés independentista en el marc de "les seves campanyes geopolítiques de desestabilització, com el Brexit o l'elecció de Donald Trump".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides