El jutge avala la semillibertat de Carme Forcadell i Dolors Bassa

La decisió es pot recórrer al Tribunal Suprem, que també ha de revisar la situació dels presos de Lledoners
Carme Forcadell i Dolors Bassa

El jutjat de vigilància penitenciària 1 de Catalunya ha desestimat els recursos de la Fiscalia i ha avalat la classificació en règim de tercer grau de Carme Forcadell i Dolors Bassa. Les dues dirigents independentistes es troben en aquesta situació des del juliol, quan ho van acordar les presons de Puig de les Basses i Wad-Ras i ho va ratificar la secretaria de mesures penals de la Generalitat.

La decisió es pot recórrer ara al Tribunal Suprem, que també ha de revisar la situació dels presos polítics de Lledoners, que des de l'agost tenen el tercer grau suspès.

En les dues interlocutòries, de quatre pàgines, el jutge descarta que les característiques de Forcadell i Bassa desaconsellin el tercer grau. Per al cas de l'expresidenta del Parlament, el jutge diu que no s'observen "factors que obstaculitzin" el manteniment del règim de semillibertat i remarca que la seva tasca fora de la presó s'allunya de "factors de risc" relacionats amb la condemna per sedició. En el cas de Bassa, el jutge recorda que no té necessitat de "teràpia" i en canvi sí de "recursos per reorientar la seva vida lluny de factors de risc".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides