Albert Viloca, extresorer de CDC, nega el finançament irregular del partit

Es desmarca de Daniel Osàcar, el seu antecessor en el càrrec, que va implicar Germà Gordó
Andreu Viloca

L'extresorer de CDC Andreu Viloca ha assegurat aquest dilluns davant l'Audiència Nacional que mentre ell va ser el responsable financer del partit no hi va haver, o almenys ell el desconeixia, cap finançament irregular mitjançant el blanqueig de les donacions d'empresaris a través d'aportacions extraordinàries d'alts càrrecs.

A més, ha dit que l'exgerent del partit Germà Gordó no estava per sobre d'ell en l'estructura jeràrquica, sinó en paral·lel. De fet, també ha explicat que els temes econòmics no els duia directament el secretari general d'aleshores, Artur Mas, sinó que més aviat es tractava amb el comitè executiu directament i, si hi havia algun tema important, es tractava amb el secretari general adjunt en aquell moment, Oriol Pujol.

Viloca ha declarat des de la Ciutat de la Justícia per videoconferència amb el magistrat de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga el finançament irregular del partit en la causa del 3% i una peça separada per suposat blanqueig de donacions. Segons han explicat a l'ACN fonts jurídiques, Viloca només ha respost al fiscal José Grinda i al magistrat.

Ha dit que desconeixia aquest sistema de finançament irregular i que no li consta que alts càrrecs de la formació fessin importants transferències i rebessin a canvi diners en metàl·lic pel mateix import procedents de donacions en diner negre d'empresaris.
 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.