El Suprem manté l’ordre de detenció i el suplicatori de Puigdemont

La Sala d'Apel·lació rebutja els recursos de l'expresident i els exconsellers Comín, Ponsatí i Puig
Puigdemont i Comín amb el cartell 'Free MEP Junqueras' en el seu primer ple com a eurodiputats

El Tribunal Suprem ha ratificat les interlocutòries amb què Pablo Llarena, el jutge instructor de la principal causa del procés, va acordar mantenir les ordres de detenció nacionals, europees i internacionals contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig, així com la petició de suplicatori al Parlament Europeu per suspendre la immunitat que tenen Puigdemont i Comín com a europarlamentaris.

La Sala d'Apel·lació del Suprem ha desestimat els recursos presentats per les defenses dels quatre exmembres del govern català contra les interlocutòries, que pretenien deixar sense efecte les ordres dictades per Llarena al·legant que eren incompatibles amb la immunitat com a europarlamentaris de Puigdemont i Comín.

El Suprem considera, adduint que tots quatre van ser processats per fets presumptament constitutius de delictes greus i que es troben en situació de rebel·lia, que les ordres "han de considerar-se justificades" perquè són "absolutament necessàries" per "assegurar l'acció de la Justícia". A més, argumenta que l'existència de les ordres no ha impedit a Puigdemont i Comín exercir com a diputats al Parlament Europeu.

La Sala d'Apel·lació, així mateix, destaca que els recurrents ometen el fet que "no es tracta de l'emissió d'una ordre de detenció contra un europarlamentari, sinó de l'adquisició d'aquesta condició per unes persones contra les quals, amb anterioritat a aquest moment, s'havien empès ordres de detenció", i conclou que no es pot valorar de la mateixa manera aquestes dues situacions.

 

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari