El Govern aprovarà el toc de queda perquè entri en vigor avui diumenge

Aragonès, sobre el confinament domiciliari: "Pot passar, si digués que està descartat no seria honest"
Pere Aragonès amb Meritxell Budó

El toc de queda entrarà en vigor a partir d'avui diumenge a Catalunya. Així ho anunciava el vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès, en una entrevista a TV3 dissabte a la nit on ha assegurat que "tan bon punt s'apliqui l'estat d'alarma" es posarà en marxa el toc de queda per frenar l'ascens de contagis de Covid-19. "Ho tenim tot a punt per a quan estigui aplicat l'estat d'alarma, sortir i aplicar el toc de queda", ha assegurat.

Avui a les 10 del matí es reunirà un Consell de Ministres extraordinari per abordar la declaració d'un segon estat d'alarma per abordar la pandèmia, demanat ja per una desena de comunitats. Aquesta eina permetrà el Govern de la Generalitat prendre mesures com el toc de queda amb cobertura jurídica.

Tot i que l'aplicació de la restricció de mobilitat nocturna serà imminent, el Govern encara està valorant quina serà la restricció horària. "A les 23 h segur, però estem valorant si és més positiu avançar-ho a les 22 h", ha comentat Aragonès.

Pel que fa a un possible confinament domiciliari, Aragonès no ho ha descartat encara que "no hi volem arribar". "No podem descartar res, ens hem de preparar per tot", ha advertit. El vicepresident ha explicat que un confinament com el del mes de març arribarà "quan la capacitat del sistema de Salut no ho pogués aguantar, amb el sistema sobrepassat". Per evitar arribar fins aquest punt, ha demanat als catalans i catalanes abaixar l'activitat social i "reduir les trobades amb la nostra bombolla familiar".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides