Què reclama ara Federalistes d’Esquerres a Vicent Sanchis?

Pancarta de Federalistes d'Esquerres exhibida durant una manifestació
Pancarta de Federalistes d'Esquerres exhibida durant una manifestació a Itàlia

Que emeti Federal per TV3 en horari i condicions comparables als documentals processistes que ha passat per antena els últims anys. Federalistes d’Esquerres va considerar un menyspreu que, després de tenir Federal guardat en un calaix durant dos anys i mig, el director de TV3, Vicent Sanchis, decidís programar-lo el dissabte 17 d’octubre al Canal 33.

Federalistes d’Esquerres ha difós un comunicat en el qual lamenta que Sanchis no emetés el documental fins que aquesta organització va presentar una denúncia per la seva actitud al Consell Català de l’Audiovisual (CAC) el passat setembre. Hi diu que “per raons que no són difícils d’imaginar, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va decidir emetre el documental en les pitjors condicions possibles: un dissabte al vespre (el moment de menor audiència televisiva), pel Canal 33 (el més minoritari dels canals de la Corporació), canviant l’horari anunciat, coincidint en part amb un partit de futbol del F.C. Barcelona, amb una promoció mínima, i sense cap indicatiu o “cortineta” que donés alguna explicació als espectadors sobre el que estaven veient”.

“Per nosaltres, aquesta emissió deplorable no compta: mantenim la nostra reclamació, adreçada tant a la Corporació com al CAC, de què aquest documental sigui emès per la televisió pública de Catalunya en condicions comparables (canal, dia i hora d’emissió, promoció, organització d’un debat sobre els seus continguts, etc.) a les d’altres documentals polítics emesos per TV3. Per entendre’ns: com si fos un documental produït per MediaPro. La qualitat cinematogràfica del producte, l’actualitat del seu contingut i el seu impacte potencial en l’audiència i en l’opinió pública ho avalen”, afirmen els federalistes en aquesta nota.

I acaben dient que “és cert també que probablement els seus continguts no siguin del gust dels responsables de la Corporació, o d’algunes altres esferes. Aquí hi ha hagut una feliç coincidència: el mateix dia de l’emissió es posava en marxa el calendari que, després de les consultes fetes pel President del Parlament, ha de conduir a la realització d’eleccions el proper dia 14 de febrer. I aquell ha de ser un gran dia: el dia de la possibilitat d’un canvi polític que, simplement, permeti fer-los fora, per acabar amb la manipulació de les institucions i retornar a la ciutadania uns mitjans de comunicació realment públics, decents i de qualitat, i que expressin la pluralitat de la societat catalana”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides