El programa ‘Està passant’ de TV3 costarà 1,65 milions d’euros aquesta temporada

El programa de Minoria Absoluta ha incorporat una col·laboració d’Òscar Andreu, que se suma a Jair Domínguez en la burla del Llibre d’Estil de la CCMA
Jair Domínguez, Toni Soler i el nou col·laborador de l''Està passan
Jair Domínguez, Toni Soler i el nou col·laborador de l''Està passant', Òscar Andreu

El contracte entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la productora Minoria Absoluta per realitzar el programa Està passant de dilluns a divendres de 20:15 a 21 hores a TV3 puja aquesta temporada 2020-2021 a 1.649.163,58 euros. La crisi financera de TV3 no afecta aquest programa que afegeix uns 2.000 euros al cost del que es va emetre la temporada 2019-2020.

El 20020, Minoria Absoluta ha ingressat ja 1.836.163,58 euros pels contractes que ha firmat amb la CCMA i que ha donat a conèixer a la seva web de la transparència. Falta, però, que publiqui a quants diners ascendirà el contracte per la nova temporada del programa Polònia. El director de TV3, Vicent Sanchis, va dir a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament que potser havia de deixar d’emetre aquest programa per l’enorme dèficit econòmic que arrossega la televisió pública catalana.

Finalment, TV3 va cobrir part d’aquest dèficit amb 15,5 milions d’euros del fons per fer front als efectes de la pandèmia de la Covid-19 i ha continuat emetent-lo. La temporada passada, Polònia va costar prop de 3,1 milions d’euros a l’erari públic. Preveient un cost similar, Minoria Absoluta, la productora propietat de Toni Soler, arrodonirà uns 5 milions d’euros d’ingressos el 2020 a compte de TV3.

Minoria Absoluta, a més, s'estalvia algunes de les despeses tècniques que comporta produir Està Passant. La CCMA paga també els 81.554 euros que costa el lloguer de grues i altres suports de càmeres i material auxiliar i els 102.300 euros del lloguer de pantalles de leds, videowalls, projectors i monitors de vídeo i altres elements de visualització.

Aquesta nova temporada, Està passant ha incorporat la col·laboració, els dijous, d’Òscar Andreu. El seu perfil de Twitter està farcit de proclames independentistes i crítiques als partits que no ho són. Se suma en aquest comportament al de la mà dreta de Toni Soler en aquest programa, Jair Domínguez. Les denúncies reiterades dels partits de l’oposició i, fins i tot, les advertències del Consell Professional de TV3 per les infraccions de Domínguez i molts altres periodistes del Llibre d’Estil de la CCMA no han servit de res. I Andreu s’hi ha afegit, sense que cap directiu de TV3 o la CCMA li hagi cridat l’atenció.

Aquest va ser el comentari d’Andreu, el 23 d’octubre, al missatge del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que davant l’augment de contagis per la Covid-19 va dir que la unitat és la clau per la resistència de la pandèmia: "És la solució que proposen sempre independentment que el govern sigui del PP, del PSOE-Podemos o de Franco: UNIDAD. Unidad de destino en lo universal, España es una y no cincuenta y una, Por todo lo que nos une, La unidad es nuestro horizonte y marca nuestros caminos, etc”.

Òscar Andreu acaba la seva secció just abans que comenci el Telenotícies Vespre. Els diners que li paguen per aquesta col·laboració no es poden saber perquè la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, diu que els ciutadans no tenen dret a conèixer quan cobren els col·laboradors dels programes de TV3, si aquests programes són coproduccions amb empreses privades, com és el cas de Minoria Absoluta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides