Sánchez demana disciplina social per evitar un altre confinament domiciliari

El president del govern proposa el "repte col·lectiu" de reduir per sota de 25 els 348 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants, però no anuncia cap mesura
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exhortat aquest divendres els ciutadans a actuar amb "màxima disciplina" per reduir la mobilitat i el contacte social i, d'aquesta manera, "doblegar la segona corba" i evitar haver de decretar un altre confinament domiciliari per frenar els contagis de Covid-19, però no ha anunciat cap mesura nova.

En una declaració institucional sense preguntes dels mitjans de comunicació, Sánchez ha afirmat que les pròximes setmanes i mesos seran "molt durs", i que la situació és "greu". Per il·lustrar-la, ha destacat que "hem arribat a duplicar la xifra de casos notificats en 24 hores respecte al pitjor dia de la primera onada", i ha xifrat el total de contagis en més 3 milions. Així mateix, ha emfatitzat sobre el risc del contagi intrafamiliar.

El president espanyol ha apel·lat reiteradament a la col·laboració, la conscienciació, la disciplina social, la resistència i la moral de victòria per aturar la transmissió de la Covid-19 "sense detenir la vida", i ha afirmat que miren d'adoptar mesures per frenar els contagis causant el menor dany possible a l'economia i les mínimes restriccions a les llibertats indispensables.

A més, ha plantejat el "repte col·lectiu" de reduir la incidència, que ha situat ara en 348 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants, per sota dels 25. "Ho vam fer una vegada i ho tornarem a fer", ha assegurat.

Sánchez ha defensat el model de descentralització autonòmica, així com els esforços dels governs de les CCAA, però també ha remarcat la necessitat d'unitat entre les diverses administracions. Sobre la recent reunió del Consell Interterritorial, ha explicat, entre altres acords, que els governs espanyol i autonòmics han establert "una mena de semàfor" amb quatre nivells de risc, baix (per sota dels 25 casos per 100.000 habitants), mitjà, alt i extrem (superior als 250 casos), per classificar zones segons la incidència de la Covid-19 en els darrers quinze dies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.