El concurs del migdia a Catalunya Ràdio costa 180.000 euros

El director d’‘Apocalipsi’, Oriol Jara, va escriure a Twitter el 8 d’octubre que “a Grècia l’extrema dreta és organització criminal. A Espanya és organització institucional”
Emissió del programa 'Apocalipsi' des d'un estudi de Catalunya Ràdio
Emissió del programa 'Apocalipsi' des d'un estudi de Catalunya Ràdio

Apocalipsi, el programa d’entreteniment i concurs que ocupa cada dia la darrera franja d’El matí a Catalunya Ràdio, de 12 a 13 hores, costa 181.367 euros. És el programa més car de l’emissora pública de la Generalitat, per davant del Tot costa, el programa esportiu que s’emet de dilluns a divendres, de 21 a 23 hores, que compta amb un pressupost de 140.865 euros a càrrec de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

L’equip de guionistes 12 Monos Producciones és l’encarregat de realitzar l’Apocalipsi. La CCMA ha retallat 5.000 euros els diners que ha donat a aquesta productora perquè fes el programa aquesta temporada 2020-2021 en relació als 186.367 euros del contracte signat per la temporada 2019-2020. Membres d’aquest equip de guionistes també treballen per altres programes de Catalunya Ràdio. Adrià Serra va cobrar 6.000 euros la temporada passada per les seves col·laboracions a El Club de la Mitjanit mentre que Tomàs Fuentes en cobrarà 4.140 per les seves intervencions a l’Estat de Gràcia.

El concurs de l’Apocalipsi du el nom d’El món s’acaba i s’explica així a la seva web de la CCMA: “Dos concursants competeixen diàriament per salvar-se de l'Apocalipsi. Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee posen a prova els concursants, que han de respondre amb humor i enginy a diverses preguntes i reptes. El guanyador salva la pell mentre que el perdedor es queda a l'estudi de Catalunya Ràdio esperant la fi del món”.

La direcció del programa corre a càrrec d’Oriol Jara, un dels dotze membres de la productora que el realitza. Jara forma part de l’ampli ventall de periodistes que treballen a Catalunya Ràdio i TV3 que infringeixen sistemàticament la prohibició del Llibre d’Estil de la CCMA que emetin expressions públiques a d’altres mitjans o a les xarxes socials. Jara mostra les seves simpaties per la causa independentista als articles que escriu al digital elmon.cat i als seus perfils de Twitter i Instagram.

A Instagram, l’11 de setembre va penjar la imatge d’una pintada a una paret on es veia una estelada i el text “LLEIALS A L’1-O”, amb el comentari “Bona Diada”. A Twitter, el 7 d’octubre retuitejava un missatge de Roger Espanyol, cap de llista de JxCat per Barcelona a les últimes eleccions al Senat,  que lamentava “el to conciliador del Parlament” i afegia“Cal brega i plantar cara”. L’endemà, escrivia “a Grècia l’extrema dreta és organització criminal. A Espanya és organització institucional”. I el passat 10 d’octubre, es burlava de l’exdiputat dels comuns Joan Coscubiela dient-li que “no tothom ha de ser un bon polític o un bon líder o una persona culta”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.