Per què volen dimitir aquest dilluns quatre directius del Barça?

Josep Maria Bartomeu

Aquest pròxim dilluns, la directiva del FC Barcelona, encara presidida per Josep Maria Bartomeu, s'enfronta a l'exercici ja inevitable de fer testament en forma d'aprovació de la liquidació dels comptes de la temporada 2019-20 i, el més delicat, l'aprovació del pressupost de la campanya en curs. Aquí rau tot el misteri i és també on entra en joc les estratègies comptables i el ball de números que fins ara s'han mantingut ocults. També és el motiu pel qual almenys quatre directius tenen previst dimitir el dia 26.

Mentre que és conegut el volum de pèrdues (97 milions) de la temporada 2019-20, aquestes sembla que no serien objecte de reclamació en una suposada acció de responsabilitat en el cas que el mandat acabés en negatiu si es confirma el gran cataclisme econòmic que ve.
 
Perquè el vicepresident Jordi Moix va explicar, quan al pressupost 2020-21, unes xifres estimades de 791 milions d'euros d'ingressos ordinaris previstos segons la previsió d'una caiguda d'ingressos de 199 milions d'euros respecte a l'últim any sense Covid-19 (temporada 2018/19), on hi va haver uns ingressos de 990 milions.

Però, s'ha realitzat sobre la hipòtesi que "el Camp Nou pugui obrir al públic al desembre amb un 25% de l'aforament i que es pugui produir una recuperació progressiva fins a aconseguir el 100% al febrer. També en l'apartat de Mèdia es preveu un impacte de majors ingressos per drets de TV corresponents a la finalització de la temporada 2019/20 entre el juliol i l'agost. Es preveu també una recuperació progressiva del turisme amb un efecte directe a la venda de marxandatge a les botigues del club durant els últims mesos de l'exercici. I per últim, en l'apartat de traspassos, es preveu una quantitat lleugerament menor que en temporades anteriors a causa del context de mercat provocat per la pandèmia".

Vol dir que si no es donen les circumstàncies positives d'aquest argumentari, els ingressos no seran tan bons. No cal dir que els indicadors no estan suggerint una recuperació ni tan bona ni tan ràpida. D'altra banda, les despeses no baixen ara per ara de 955 milions encara que s'ha encetat una Taula de Negociació que intenta aplicar una reducció de la massa salarial del 30% pel que fa al personal no esportiu amb una nòmina de 51 milions d'euros. El què passarà amb la resta, les fitxes dels jugadors, que pugen a 600 milions, és la gran incògnita que dilluns ha de quedar resolta d'una manera o d'una altra. Tot fa pensar, però, que el possible dèficit estarà per sobre dels 200 milions a carregar sobre les espatlles de la junta de Bartomeu si aconsegueix resistir fins al 30 de juny proper o, en cas contrari, de la directiva que surti de les eleccions si s'avancen.

En el supòsit que dilluns dimiteixen quatre directius, encara que la Generalitat ha autoritzat que els comptes els puguin aprovar la directiva unilateralment mentre no es pugui celebrar l'assemblea, els consegüents acords no tindrien validesa perquè no s'acompliria el mínim de 14 directius preceptius. Josep Maria Bartomeu hauria de tenir a la porta de la sala de juntes quatre socis per a proveir els càrrecs o bé emplaçar l'aprovació per més endavant. Si les dimissions arribessin al 75 dels directius, 10 en total, la junta quedaria automàticament dissolta.

Si això donaria la coartada perfecta a Josep Maria Bartomeu per quedar fora de qualsevol possibilitat de reclamació per pèrdues, la resposta és sí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.