Tres periodistes de Catalunya Ràdio cobren més de 100.000 euros l’any

Laura Rosel es queda el sou íntegre mentre que Roger de Gràcia i Xantal Llavina en donen una part a membres del seu equip
Laura Rosel, Roger de Gràcia i Xantal Llavina
Laura Rosel, Roger de Gràcia i Xantal Llavina

Tres periodistes de Catalunya Ràdio cobren més de cent mil euros a l’any pels seus programes. La directora i presentadora d’El matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel, cobrarà 140.000 euros per cada temporada. Roger de Gràcia va firmar el passat 4 d’agost el seu contracte per realitzar el programa Estat de Gràcia durant la temporada 2020-2021 per un sou de 125.000 euros. Tres setmanes després, Xantal Llavina va comprometre’s a realitzar els programes Revolució 4.0 i Revolució oberta per 108.490 euros. Són sous superiors als dels seus companys de redacció, però lluny del que va cobrar Mònica Terribas per dirigir i presentar el matinal radiofònic de la temporada 2019-2020: 210.000 euros. Rosel se'l queda íntegre mentre que De Gràcia i Llavina n'han de donar una part a membres del seu equip.

Roger de Gràcia està en la línia de suport a l’independentisme que caracteritza Catalunya Ràdio i TV3 des de fa anys. Va estrenar Estat de Gràcia el curs 2016-2017. El nom del programa ja ho diu tot i ell no se n’està de manifestar les seves conviccions ideològiques a les xarxes socials. Forma part del llistat ampli de periodistes de Catalunya Ràdio i TV3 que infringeixen el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que prohibeix aquestes expressions públiques. “Tant absolt com ho haurien d’estar els Jordis”, va ser el seu comentari a Twitter a la decisió de l’Audiència Nacional d’absoldre el major Josep Lluís Trapero per l’actuació dels Mossos d’Esquadra l’1 d’octubre del 2017. La seva inclinació ideològica es manifesta també en els seus col·laboradors. Els dimarts a les 17 hores, el periodista Carlos Enrique Bayo fa la secció Les clavagueres. A la web d’Estat de Gràcia al portal de la CCMA expliquen així el contingut de la seva secció: “Amb ell ens submergim, cada setmana, en els racons més foscos de l’Estat… no el nostre, sinó el del costat”. El curs passat, Roger de Gràcia va cobrar 100.000 euros pel seu Estat de Gràcia. Aquest curs li han pujat el sou 25.000 euros.

Xantal Llavina va començar a fer el programa Revolució 4.0 a Catalunya Ràdio el febrer del 2017. Per la temporada 2018-2019 va cobrar 74.998 euros i per la següent, 91.300.  A la propera, segons consta en el contracte signat el 25 d’agost amb la CCMA, el seu sou superarà els 100.000 euros. Aquesta partida, una part de la qual ha d'anar als membres de l'equip i col·laboradors del programa, inclou a més de l’encàrrec de fer Revolució 4.0 la realització del programa Revolució oberta. El contracte explicita que es tracta de la producció dels dos programes per Catalunya Ràdio tot i que des del maig del 2019 també tenia una versió televisiva que es va interrompre el passat 8 de setembre. Revolució 4.0 s’emet els diumenges de 22 a 23 hores. Revolució oberta s’estrena aquest 24  d'octubre i és un podcast amb àudio i vídeo, d'una hora de durada, que es penjarà els dissabtes a la web de Catalunya Ràdio. Aquesta temporada ha incorporat la secció Llotja virtual, realitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el seu president independentista Joan Canadell com a col·laborador habitual.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.