Espanya supera el milió de contagis

Segons les dades oficials, s'ha convertit en el primer país de la Unió Europea a arribar a aquesta xifra
Proves de la covid-19

Espanya s'ha convertit aquest dimecres en el primer país de la Unió Europea a superar el milió de contagis notificats de covid-19, segons indiquen les xifres oficials, mentre el govern estudia endurir les mesures per frenar l'expansió de la pandèmia.

El país ha reportat 16.973 casos en les últimes 24 hores, segons l'últim recompte del Ministeri de Sanitat, el que eleva el total a 1.005.295 des que el primer cas fos diagnosticat el 31 de gener a l'illa de la Gomera.

El segueix de prop França, que compta amb aproximadament 930.000 malalts des de l'inici de la pandèmia, i la delicada situació l'ha obligat a imposar dures restriccions com el tancament de l'hostaleria o el toc de queda.

Espanya, amb 47 milions d'habitants, és el sisè país al món a superar la barrera del milió de casos. Els altres cinc són els Estats Units, Índia, Brasil, Rússia i l'Argentina, segons un recompte de l'AFP basant-se en xifres oficials.

El nombre de decessos s'eleva a 34.366, 156 d'ells comptabilitzats en les últimes 24 hores, ha indicat el comunicat. Amb infectats de mitjana més jove, aquesta segona onada de la pandèmia està sent menys letal a Espanya que la primera, que va tenir el seu punt culminant entre finals de març i principis d'abril, amb uns 800 decessos per dia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides