El papa Francesc defensa les unions civils entre les parelles homosexuals

El líder de la cúria vaticana reclama un nou marc legal que permeti les unions civils: "També són fills de Déu"
El Papa Francesc

Sorprenents i històriques declaracions del papa Francesc. Per primera vegada, el cap de l'Església dona suport a les unions civils entre persones del mateix sexe. I diu que cal una llei que els hi permeti. Així ho ha expressat: "Els homosexuals són fills de Déu i tenen dret a una família. Hem de crear una llei de convivència civil, així estan coberts legalment".

Les paraules del papa apareixen al documental Francesco, estrenat avui al Festival de Cine de Roma i dirigit pel rus Evgeny Afineevsky.

Quan era arquebisbe de Buenos Aires, Bergoglio es va oposar el 2010 a la legalització del matrimoni entre persones del mateix sexe, però alhora s'hauria mostrat a favor d'una llei que regulés les unions civils. Per això, al documental, Francesc diu que "jo vaig donar suport a això".

Diversos mitjans apunten que la tria del papa Francesc de fer aquestes declaracions en un documental creat per un director rus apunten al país de Vladimir Putin, un dels més agressius i antidrets LGTBIQ.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides