La justícia absol Trapero per l’1-O

L'Audiència Nacional considera que el Major no pot ser condemnat ni per sedició ni per desobediència
El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

El major Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l'exdirector general de la Policia, Pere Soler, i l'exsecretari general d'Interior, Cèsar Puig, han estat absolts de l'acusació de sedició i per desobediència per la seva relació amb el referèndum, segons ha avançat la SER. La secció primera penal de l'Audiència Nacional, el tribunal format per Concepción Espejel, Francisco Javier Vieira i el ponent Ramon Valcárcel, ha considerat després d'una llarguíssima deliberació que cap dels acusats pot ser condemnat.

Així el Tribunal considera que cap dels acusats per part del ministeri públic, va tenir una participació reprovable penalment amb relació als fets del 20 de setembre com de l'1 d'Octubre de 2017. De fet, s'ha imposat la tesi del ponent, que ha aconseguit fer-se guanyar la confiança dels altres dos magistrats, tot i que un d'ells apostava per la desobediència.

La sentència considera que cap dels processats tinguessin una participació directa en la comissió del delicte de sedició per la qual van ser condemnats els membres del Govern per Tribunal Suprem. En aquest sentit, no contradiuen la decisió de Manuel Marchena perquè si bé reconeix l'existència de fets punibles, el tribunal no hi veu ni considera acreditat que la seva vinculació directa i determinant.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides