TV3 no falla mai en el finançament de les pel·lícules de Mediapro

Ha pagat 200.000 euros per la producció de ‘Rifkin’s Festival’, de Woody Allen, i 100.000 euros per ‘El buen patrón’, de Fernando León de Aranoa
Woody Allen, Jaume Roures i actors de la pel·lícula 'Rifkin's Festival'
Woody Allen, Jaume Roures i actors de la pel·lícula 'Rifkin's Festival'

Quan Mediapro engega un projecte cinematogràfic sap que pot comportar amb un cop de mà econòmic per part de TV3. La televisió autonòmica catalana està darrere de moltes pel·lícules impulsades per la productora de Jaume Roures i Tatxo Benet. També de les seves dues últimes aventures al món del cinema: Rifkin’s Festival, dirigida per Woody Allen, i El buen patrón, dirigida per Fernando León de Aranoa. TV3 ha aportat 300.000 euros a la realització d’aquestes dues pel·lícules; 200.000 a la d’Allen i 100.000 a la de León de Aranoa.

El 22 de juliol passat, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), de la qual depèn TV3, va signar un acord amb Mediaproducción SLU definit a la seva web de transparència com “Rifkin’s Festival. Dret d’antena amb rendiments llargmetratge de ficció”, i que té una durada de 12 anys i mig. L’acord entre la CCMA i Mediapro Cine per “Adquisició de drets d’antena. El buen patrón” es va signar vuit dies després i té una durada superior: 13 anys i 3 mesos. Rifkin’s Festival, que es desenvolupa en el marc d’un festival de cinema a Sant Sebastià, es va estrenar el 2 d’octubre.  El buen patrón ve a ser una continuació de Los lunes al sol, que també va produir Mediapro i dirigir León de Aranoa. Està previst que s’estreni la tardor de l’any vinent.

Aquest 2020, TV3 també ha pagat a Mediapro 12.000 euros pels drets d’antena de Ferran Latorre. Més enllà dels 8.000. El contracte es va subscriure el 3 d’octubre passat, tot i que el documental es va estrenar el 2014 i TV3 ja el va emetre el juny del 2017. La CCMA ha pagat a Mediapro, aquest 2020, 1.533.399,68 euros pels diferents encàrrecs de documentals i per la producció de pel·lícules.

La productora de Roures i Benet també ha ingressat prop de 5 milions d’euros pels contractes firmats amb la CCMA per la productora El Terrat Gestiones XXI, absorbida per Mediapro. L’empresa que dirigia Andreu Buenafuente s’encarrega del programa FAQS, que costa prop de 1,5 milions d’euros,  i acaba de ser seleccionada per tirar endavant un dels projectes de TV3 finançats amb diners del departament de Cultura, la sèrie L’última nit del karaoke, que en costarà 2,2.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides