El govern espanyol analitzarà l’aplicació d’un toc de queda generalitzat

Illa indica que abans de restringir la mobilitat amb aquesta mesura haurien de decretar l'estat d'alarma a tota Espanya
El ministre Salvador Illa i el director del CCAES, Fernando Simón
El ministre Salvador Illa i el director del CCAES, Fernando Simón, en una reunió telemàtica amb el ministre italià Roberto Speranza

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit aquest dimarts que el govern espanyol analitzarà la possibilitat d'aplicar un toc de queda a tota Espanya per frenar els contagis de la Covid-19, com el que és vigent a França, però que per restringir la mobilitat de la població amb aquesta mesura abans caldria decretar l'estat d'alarma a tot el territori, ja que no n'hi ha prou amb l'aplicació de la Llei sanitària del 1986, ha afegit.

Illa ha afirmat que venen "setmanes molt dures" i que la situació actual és "preocupant", per la qual cosa ha insistit que cal reduir la mobilitat i els contactes. La decisió sobre el toc de queda, que prohibiria la gent estar al carrer entre les 0 i les 6 hores de la matinada, no ha estat presa encara, ha aclarit el ministre, que ha reconegut, això sí, que estan "oberts a tot". Sobre un eventual decret de l'estat d'alarma, Illa ha destacat la necessitat del govern de saber quins grups del Congrés hi estan a favor, en particular la bancada del PP, perquè considera que serà necessari mantenir-lo vigent més de 15 dies o, almenys, tenir la possibilitat de fer-ho.

El govern de la Comunitat de Madrid, per boca del conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha manifestat que rumia la possibilitat de demanar el toc de queda al govern espanyol. Per la seva part, el vicepresident i president interí del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, ha declarat que no és una possibilitat que tinguin ara "sobre la taula", però que "per principi" no descarten l'adopció de cap mesura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides