La Lliga Professional del Futbol francès confisca actius a Mediapro

Vol recuperar part dels 172 milions que la productora que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet s’ha negat a pagar per gestionar els drets televisius
Promoció del canal de TV Téléfoot creat per Mediapro per emetre par
Promoció del canal de TV Téléfoot creat per Mediapro per emetre partits de futbol a França

El contenciós entre la Lliga de Futbol Professional francesa (LFP) i Mediapro ha pujat un graó després que un jutjat mercantil hagi autoritzat la confiscació d’actius de la productora que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet. La LFP va demanar confiscar ingressos de Mediapro després que aquesta empresa es negués a pagar els 172 milions que s’havia compromès a abonar el 5 d’octubre, com a segon termini dels 780 milions que ha de liquidar per fer-se càrrec de la gestió dels drets televisius de les competicions de primera i segona divisió de futbol a França.

Mediapro va justificar la seva decisió apel·lant a la pèrdua d’ingressos que ha patit arran de la pandèmia de la Covid-19, sobretot perquè els restaurants on es transmeten els partits estan tancats o tenen molt poca afluència i la publicitat s’ha ensorrat. Va demanar que es renegociés a la baixa aquesta quantitat i va portar el cas al Tribunal de Comerç de Nanterre. Ara, aquest tribunal ha autoritzat que li confisquin els ingressos que havia obtingut per les subscripcions al canal de televisió que va crear per la transmissió dels partits dels quals n’havia obtingut els drets, Téléfoot. A més, els nous subscriptors hauran d’entregar els diners directament a la LFP i no a Mediapro.

Els diners que pugui obtenir la LFP confiscant les quantitats pagades pels subscriptors queden molt lluny dels 172 milions que li deu Mediapro però demostren la ferma decisió dels dirigents del futbol francès de torçar el braç de la productora en aquesta negociació. La seva voluntat és recuperar els drets televisius concedits a Mediapro i entregar-los a d’altres operadors –probablement Canal+– però per una quantitat molt inferior als 780 milions que va comprometre’s a pagar l’empresa dirigida per Roures i Benet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides