Osàcar esquitxa Mas en el cas del 3%

L'extresorer de CDC implica l'expresident català i destaca el paper de l'exconseller Gordó en el blanqueig de capitals
Artur Mas
Artur Mas

Daniel Osàcar, l'extresorer de Convergència condemnat pel cas Palau, ha esquitxat l'expresident de la Generalitat i exlíder de Convergència Artur Mas durant la seva declaració d'aquest dimarts en seu judicial, en el marc d'una peça separada del cas del 3%, de presumpte finançament irregular del partit nacionalista mitjançant la pràctica del pitufeo.

En concret, ha manifestat que Mas coneixia aquest blanqueig de diners en efectiu obtinguts de comissions irregulars, però que l'exgerent del partit i exconseller de Justícia Germà Gordó era qui controlava el sistema. Osacàr, que ja va reconèixer aquestes pràctiques irregulars fa uns dies, ha fet aquesta declaració com a imputat en la peça separada per a la qual la Fiscalia Anticorrupció va demanar la imputació de diversos exconsellers convergents, Felip Puig, Pere Macias, Jordi Jané i Irene Rigau, i vuit persones més.

Mentre que el jutge va proposar enviar a judici Gordó, Osàcar i el també extresorer Andreu Viloca quan va tancar la instrucció sobre el 3%, Mas n'havia quedat al marge: ell negar tenir-ne coneixement i els altres encausats, fins ara, no l'havien implicat. Després de la declaració d'Osàcar, que va canviar d'advocat -el lletrat Xavier Melero defensa els interessos d'altres encausats del partit-, arribarà el torn de Viloca, la declaració del qual està prevista el pròxim 26 d'octubre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides