Els hospitals temen que l’augment de contagis per covid-19 afecti operacions programades

El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic, Àlex Soriano, avisa que l’impacte del coronavirus a la sanitat no covid “comença a ser important”
Atenció a un pacient afectat per la Covid-19
Atenció a un pacient afectat per la Covid-19

El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic, Àlex Soriano, i el coordinador d'unitats Covid de l'Hospital del Mar, Robert Güerri, han coincidit, en una conversa que han mantingut a TV3, que si continua l’actual ritme d'ingressos per covid als centres hospitalaris caldrà interrompre operacions programades en les properes setmanes.

L’augment de pacients amb coronavirus ingressats als hospitals catalans ha estat considerable: de 604 hospitalitzats del 25 de setembre a l’1 d’octubre a 765 del 9 al 15 d’aquest mes.

Soriano ha avisat que “si el número d’ingressos continua la progressió que hem tingut en els últims deu dies, serà “difícil evitar” la interrupció d’operacions com la cirurgia programada, i ha  subratllat que l’impacte del coronavirus en la sanitat no covid “comença a ser important”. Per aquest motiu, el cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic ha demanat “intentar que el covid tingui el mínim impacte possible sobre l’altra sanitat”.

Per la seva part, Güerri ha afirmat que "la lluita està en no desatendre malalties no Covid" i ha advertit que “tenim uns mesos dolents per endavant” i que “l’escenari pot ser complicat els mesos de tardor i, sobretot, d’hivern”. Així mateix, el coordinador d'unitats Covid de l'Hospital del Mar ha indicat que el número d’urgències no covid ha estat un 30% inferior durant els mesos d’agost i setembre d'enguany comparat amb anys anteriors.

A més, Güerri ha emfatitzat que la pandèmia ha “posat de manifest la situació real de la sanitat” i ha recalcat que falten recursos humans a tots els nivells: metges, infermers, auxiliars…

Per altra banda, els Centres d'Atenció Primària (CAP), que no han deixat d'atendre altres patologies que no són la covid, han demanat nous espais per fer els test PCR davant les aglomeracions de persones a les sales d'espera, ja que són recintes tancats i poc ventilats. 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides