El TSJC denega les mesures cautelaríssimes contra el tancament de bars i restaurants

FECASARM va acusar la Generalitat d'ordenar les restriccions amb mala fe
Gent amb mascaretes en una terrassa

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat l'adopció de les mesures cautelaríssimes demanades per entitats de la restauració, les activitats musicals, les teràpies naturals i els jocs recreatius contra la decisió deel govern de la Generalitat d'obligar-les a tancar els negocis d'aquests sectors per contenir els contagis de la Covid-19. Així mateix, el TSJC ha obert un termini fins a les 13 hores d'aquest dimarts perquè la Generalitat formuli al·legacions.

Patronals d'aquests sectors, entre les quals la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) i el Gremi de Restauració de Barcelona, van sol·licitar al TSJC que impedís el tancament dels establiments decidit pel govern català la setmana passada, que tindrà una durada d'almenys 15 dies.

FECASARM, que ha xifrat les pèrdues de la restauració entre divendres i diumenge en 315 milions d'euros, havia defensat que la millor opció per als empresaris del sector era esperar una resolució del TSJC que neutralitzés la mesura del govern català, després que alguns afirmessin que desobeirien l'ordre.

Aquesta organització empresarial ha acusat la Generalitat d'emetre les seves restriccions amb mala fe: per deixar-los sense marge de resposta, donat que, segons destaca el seu secretari general, Joan Boadas, és la quarta vegada que es veuen obligats a reaccionar entre un dijous a la nit i un divendres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides