La Lliga de futbol francesa s’ha d’endeutar per culpa de Mediapro

La productora de Jaume Roures no va pagar els 172 milions d’euros que havia de liquidar abans del 5 d’octubre pels drets televisius del campionat de primera i segona divisió
Acudit publicat en 'Le Monde' amb Jaume Roures de protagonista
Acudit publicat en 'Le Monde' amb Jaume Roures de protagonista

L’assemblea general de la Lliga de Futbol Professional a França (LFP) ha aprovat, aquest dilluns 19 d’octubre, demanar un crèdit de 120 milions d’euros per fer front al forat creat per la productora audiovisual Mediapro, que no va abonar abans del 5 d’octubre el segon termini dels diners que s’havia compromès a pagar per fer-se càrrecs dels drets televisius del campionat de primera i segona divisió. Mediapro es va quedar amb aquests drets a canvi de 780 milions d’euros pels partits de primera divisió i 34 milions pels de segona. El segon termini que no ha pagat era de 172 milions d’euros.

Jaume Roures, màxim dirigent de Mediapro juntament amb Tatxo Benet, va justificar que Mediapro no pagués els 172 milions compromesos en la pèrdua d’ingressos que ha patit arran de la pandèmia de la Covid-19, sobretot perquè els restaurants on es transmeten els partits estan tancats o tenen molt poca afluència i la publicitat s’ha ensorrat. Va demanar que es renegociés a la baixa aquesta quantitat i va portar el cas al Tribunal de Comerç de Nanterre.

La Lliga de Futbol Professional francesa aportarà aquests diners als equips que juguen en les dues competicions afectades. Prop d’un 40% dels ingressos d’aquests equips procedeixen dels obtinguts per la cessió dels drets televisius. El crèdit que ha hagut de demanar la LFP és inferior als 172 milions que Mediapro no ha pagat perquè les altres dues empreses que gestionen part dels drets televisius del fubtol –Canal+ i Free– sí que han assumit els seus compromisos econòmics. La LFP es planteja ara prendre a Mediapro la gestió dels drets que havia adquirit i concedir-los a d’altres empreses.

La irritació de la societat francesa amb el comportament de Mediapro en aquesta crisi és molt present als mitjans de comunicació, sobretot als esportius. Una mostra n'és l’acudit que li va dedicar Le Monde el divendres passat, on se’l veia amb un samarreta on s’hi llegia "S’ha acabat el bròquil" i dient “jo prometo moltes coses. No us he pas forçat a creure’m”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.