CDC no pot cobrir el seu passiu amb patrimoni

L'informe de l'administració concursal, revelat per l''Ara', retrata la insolvència de la formació dels expresidents Jordi Pujol, Artur Mas i Carles Puigdemont
Artur Mas
Artur Mas

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es troba en situació d'insolvència i no pot cobrir amb patrimoni el passiu que acumula, segons l'informe de l'administrador concursal, els detalls del qual ha revelat el diari Ara.

L'actiu de CDC suma 8.564.194 milions d'euros, dels quals 585.458 corresponen a deutes en litigi a favor del partit, 72.760 són deutes del PDECat a favor del seu partit antecessor, 48.175 euros corresponen a equipaments i 463 es troben a la tresoreria. Només tres de les 57 finques -valorades en 8 milions- que té CDC resten al marge de pagaments de préstecs hipotecaris o de l'embargament preventiu efectuat durant la instrucció del cas Palau.

Precisament, el Palau de la Música s'ha de personar com a creditor en el concurs per poder cobrar de CDC, la qual es pot veure obligada a afrontar més responsabilitats econòmiques, més enllà dels 6,6 milions de la condemna pel cas Palau, si resulta també condemnada en el cas del 3%, actualment pendent de judici.

Pel que fa al passiu, l'administrador concursal classifica els creditors en quatre grups. Entre els de privilegi especial (3,4 milions en total), destaquen CaixaBank (2,2 milions), el Santander (671.776 euros) i el Banc Sabadell (532.496 euros). Els de privilegi general (455.000 euros) inclouen institucions locals (gairebé 2.100 euros), treballadors que han de rebre indemnitzacions (380.754 euros), l'Agència Tributària (49.662 euros) i la Seguretat Social (22.514 euros).

El deute ordinari (1,4 milions) és principalment la suma del corresponent al Banc Sabadell (més d'un milió) i d'indemnitzacions als treballadors del partit (213.278 euros), a banda dels imports corresponents a proveïdors de serveis i comunitats de propietaris, entre més, per un total de 155.380 euros. Per últim, en l'apartat del deute subordinat hi ha els 6,6 milions a l'administració de l'Estat corresponents al decomís del cas Palau.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.