Jaume Padrós: “part dels nostres conciutadans no estan a l’altura del moment que estem patint”

El president dels metges de Barcelona lamenta les imatges d'aglomeracions de ciutadans aquest cap de setmana
Jaume Padrós

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha lamentat les imatges que s'han reproduït aquest cap de setmana on s'han vist un nombre elevat de persones celebrant trobades i pícnics a l'aire lliure coincidint amb el primer cap de setmana amb els bars i restaurants tancats en aplicació de les noves restriccions de la Generalitat per aturar la pandèmia de la covid-19 a Catalunya.

Jaume Padrós, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha denunciat que "hi ha una part de la nostra societat, una part dels nostres conciutadans que no estan a l'altura del moment que estem patint". Padrós ha argumentat que "quan la setmana passada es parlava dels bars dels restaurants i dels espais d'oci, el virus no està allà, està en nosaltres, està en com ens comportem, com socialitzem".

En aquest sentit, el president dels metges de Barcelona ha afirmat que "per primera vegada des que va començar la pandèmia estic descoratjat del poc sentit col·lectiu que hi ha en una gran part dels nostres conciutadans". Padrós ha recordat que és evident que estem davant d'una nova onada de contagis i afectacions per coronavirus, i que les xifres de nous infectats i de nous ingressats als centres hospitalaris són alarmants.

Padrós, però, també ha reconegut que "hi ha una gran part de la població que està fent les coses ben fetes, hi ha empresaris que han entès la necessitat d'intensificar el teletreball i que les sortides i les entrades a les empreses evitin les hores punta", però ha afegit que "hi ha qui pensa que tot això no va amb ells. Jo veient les imatges que he vist aquest cap de setmana no puc més que traslladar aquesta impressió que en aquest moment no puc dir que sigui positiva".

El doctor Padrós ha afirmat que "en els pròxims dies no anirem bé, però ens hem de portar bé", afegint que "si presumim que som un país de primera no podem dipositar la responsabilitat només, que la tenen, sobre els responsables polítics o els altres. Ens hem de preguntar que podem fer tots i cadascun de nosaltres per fer que les coses vagin millor".

Padrós ha insistit que "portar mascareta, mantenir la distancia, tenir un comportament cívic com el que hem de tenir, és un acte de solidaritat", recordant que "aquesta manca d'observança sobre això fa que el govern hagi de prendre més mesures".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.