La Generalitat estudia descomptar 1€ a cada mosso per finançar una fundació vinculada a Interior

Els sindicats policials rebutgen la iniciativa mentre que alguns sectors del cos temen que el nou organisme sigui un instrument al servei de l’independentisme
Una vintena de camions dels Mossos d'Esquadra estacionats a l'entrada
Una vintena de camions dels Mossos d'Esquadra estacionats a l'entrada

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya està estudiant la possibilitat de descomptar un euro del salari a tots els membres del cos de Mossos d’Esquadra amb l’objectiu de finançar la Fundació Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra (PGME), un organisme que la conselleria preveu crear properament i que naixeria amb 18.000 euros mensuals de finançament base.

Segons informa El Confidencial, la cúpula del departament va traslladar el dijous passat aquesta proposta als sindicats dels Mossos, que van rebutjar la mesura, no per la quantitat econòmica que hauria d’aportar cadascú, sinó perquè consideren que hauria de ser una acció voluntària de cada agent del cos policial.  

Així mateix, el govern català pretén dotar aquesta fundació d’un “edifici amb dignitat” i que el seu responsable sigui una persona “de prestigi” que hagi tingut alguna vinculació amb el Departament d’Interior.

Alguns sectors dels Mossos d’Esquadra temen que la creació d’aquest nou organisme sigui un nou instrument polític per fer propaganda independentista: "Posem pel cas que hi ha unes jornades sobre seguretat, ja sigui a Catalunya o a l’estranger. La Generalitat decideix enviar a aquestes jornades una representació de la fundació. Evidentment, el que farà aquesta representació es vendre catalanitat, realitzar propaganda pel Govern, en comptes de defensar els interessos dels Mossos d’Esquadra, que és pel que, suposadament, s’ha creat. Perquè, és que li interessa a algú la problemàtica dels Mossos d’Esquadra a París o Nova York? No, el que faran és política al servei del Govern de torn. Per això no ens fiem de la utilització que es farà d’aquest instrument", explica una font interna dels Mossos a El Confidencial.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.