Aragonès demana a la ciutadania “un canvi d’actitud”

El president interí diu el toc de queda no és ara sobre la taula
Pere Aragonès
Pere Aragonès

El vicepresident i president interí de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reiterat en una entrevista concedida aquest dilluns a la Cadena SER que no descarten "per principi cap mesura", tampoc el toc de queda, però que aquesta possibilitat concreta "no és sobre la taula". "Aquest virus ens ha ensenyat que no podem descartar res", ha afegit dies després que la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, tampoc descartés la sol·licitud de l'estat d'alarma a Catalunya en cas necessari.

Aragonès assegura que les mesures ja adoptades permetran aplanar la corba l'increment dels contagis de Covid-19, però ha remarcat que "necessitem el compromís dels ciutadans". "Podem limitar activitats econòmiques, però ha de venir acompanyat d'un canvi d'actitud per part de la ciutadania", ha manifestat. Pel que fa al canvi de parer de l'executiu, que en pocs dies de diferència va passar d'obrir les discoteques a tancar bars i restaurants, el vicepresident català l'ha justificat adduint que "el comportament del coronavirus ha canviat en molt pocs dies".

Així mateix ha indicat que la destitució de Quim Torra com a president, després d'una inhabilitació com a culpable d'un delicte de desobediència, els complica la lluita contra la pandèmia: "Estem prenent aquestes mesures amb un president inhabilitat i un Govern en funcions, cosa que el fa encara més complicat".

Pel que fa a les mesures econòmiques per fer front a la crisi, el president interí de la Generalitat ha explicat que ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, una moratòria o una reducció d'impostos en els establiments afectats per les restriccions. També ha reclamat, adduint la proximitat, que la gestió dels fons europeus la realitzi la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.