Colau no descarta presentar-se a la reelecció el 2023

L’alcaldessa ho justifica perquè “teníem una sèrie de projectes que han costat d’arrencar perquè hem viscut el procés, un atemptat a la Rambla i ara la pandèmia”
Ada Colau
Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no descarta presentar-se a la reelecció com a alcaldessa el 2023, tot i que fins ara sempre havia dit que estaria com a màxim dos mandats al capdavant del consistori. En una entrevista a El País, Colau ho justifica adduint que “ens ha tocat un temps excepcional” i remarca que “teníem una sèrie de projectes que han costat d’arrencar perquè hem viscut el procés, un atemptat a la Rambla i ara la pandèmia.” En aquest sentit, la batllessa de Barcelona subratlla la rellevància de que "es pugui materialitzar el programa de transformació de Barcelona cap a una ciutat més sostenible, justa, democràtica i líder en innovació social."

Així mateix, tot i emfatitzar que “no va ser el desitjat” rebre el vot de tres regidors de la candidatura encapçalada per Manuel Valls per accedir a l’alcaldia, defensa haver-se presentat a la investidura: "No em penedeixo d'haver defensat legítimament la meva aspiració com a formació política. Teníem el dret a aspirar a l'alcaldia perquè el projecte de transformació de Barcelona no sigui una anècdota en els llibres d'història, sinó una constatació que es podia fer política de manera diferent".

Pel que fa al paper de les administracions públiques durant la pandèmia, l’alcaldessa de la capital catalana assegura que és necessari que "totes remem juntes perquè estem en una emergència sanitària" i critica l’actitud del govern madrileny en aquesta matèria: "La ciutadania no entén quan es posen per davant interessos partidistes o confrontacions com la que està liderant el Govern de Madrid".

Colau reclama també a la Generalitat que  adopti mesures "dràstiques" de suport al sector de la restauració "perquè no en sigui una víctima". "No en tenen la culpa i són milers de llocs de treball", afegeix.

Quant al panorama polític, considera que a Espanya hi ha una "dreta radicalitzada que no accepta que hi hagi un Govern progressista de coalició i que utilitza la crisi sanitària per intentar erosionar-lo". Colau ho qualifica "d’immoral" i lamenta que el PP segueixi l’estratègia política de Vox: "Veig un Casado acomplexat amb Vox i un PP arrossegat per la seva estratègia".

Tot i elogiar les mesures empreses pel govern central, creu que l’executiu de coalició ho pot fer millor: "El Govern central està fent molt bones polítiques, tot i que sempre es poden fer millor; jo li demano més coses. Ha demostrat una sensibilitat social que no s’ha tingut en crisis anteriors".

Per altra banda, l’alcaldessa de Barcelona està "orgullosa" que la seva administració sigui la que més política d’habitatge ha fet a tot l’Estat i carrega contra el paper que ha jugat el govern català en aquesta qüestió: "Ho fem sols, la Generalitat ha abdicat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides