Quina expressió catalana han utilitzat a Le Monde per fer un acudit amb Jaume Roures?

Acudit d'Aurel publicat a Le Monde amb Jaume Roures de protagonista
Acudit d'Aurel publicat a Le Monde amb Jaume Roures de protagonista

S’ha acabat el bròquil. El dibuixant Aurel ha escrit aquest text al jersei que du Jaume Roures en l’acudit que li ha dedicat a Le Monde aquest divendres 16 d’octubre. L’acudit fa referència al contenciós obert entre Mediapro, la productora audiovisual que dirigeix Roures, i la Lliga de Futbol Professional de França (LFP) pel pagament dels drets televisius de les competicions de primera i segona divisió en aquest país. Mediapro s’havia compromès a fer un segon pagament per la gestió d’aquests drets televisius el passat 5 d’octubre. Aquest pagament ascendia a 172 milions d’euros però Roures va enviar una carta a la LFP demanant que es renegociés aquesta quantitat adduint que la pandèmia de la Covid-19 havia perjudicat enormement els ingressos previstos per la gestió d’aquests drets. Els dirigents de la LFP han rebutjat la seva petició i exigeixen que Mediapro pagui immediatament aquests 172 milions d’euros.

A l’acudit, publicat a la secció d’Esports de l’històric diari francès, es veu a Jaume Roures parlant amb algú que s’entén que és un directiu de la Lliga de Futbol i dient-li: “jo prometo moltes coses. No us he pas forçat a creure’m”. El dibuixant explica al peu de l’acudit que “s’ha acabat el bròquil” significa en català l’equivalent en francès de “on n’a plus que un radis”. Textualment seria “no tenim cap rave”. La idea és que Roures ha enganyat els dirigents del futbol francès.

El títol de la notícia on apareix aquest acudit és “Mediapro sembra el pànic dins el futbol francès”. I el subtítol diu “el grup xinès-espanyol vol renegociar els drets televisius, amenaçant la fallida d’un sector fragilitzat per la Covid-19”.

No és normal que una expressió catalana sigui vista per tants francesos en un diari tant influent com Le Monde. Cap mitjà favorable a l’independentisme i la presència catalana al món, però, s’ha fet ressò d’aquest acudit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides