L’editorial de Laura Rosel contra Oriol Mitjà, rebutjada pel consell professional de Catalunya Ràdio

Assenyalen que “si un professional critica l’acció de govern, hem de respectar la seva opinió”
Laura Rosel

El consell professional de Catalunya Ràdio ha carregat durament contra l’editorial que va locutar aquest divendres la presentadora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel, per les seves crítiques a l’infectòleg Oriol Mitjà després que aquest hagués atribuït les morts per la covid-19 a un govern català “perillosament incompetent” i que hagués assegurat que “a la consellera Vergés li falten coneixements en salut i la humilitat d'escoltar els experts".

En aquest sentit, el consell professional de la ràdio pública catalana ha assegurat en un comunicat que “ens grinyola especialment l’editorial d’El Matí de Catalunya Ràdio d’aquest divendres” i ho justifica assenyalant que “si un professional critica l’acció de govern, hem de respectar la seva opinió”. Així mateix, recorda que “la funció dels mitjans públics no és defensar aquesta acció de govern per sobre de tot, sinó escodrinyar-la".

Amb el títol Ara i sempre, el que toca és ser crítics, el comunicat recorda que els mitjans de comunicació públics han de ser “realment independents, han de mostrar respecte per tothom i per totes les opinions, han de ser plurals, objectiu i fiables”, i emfatitza que els oients de la ràdio pública busquen “informació veraç i lliure d’imposicions polítiques” i que el llibre d’estil indica que els professionals de l’emissora han de “fomentar l’esperit crític”.

D’altra banda, el consell professional de Catalunya Ràdio subratlla que “la crítica sempre toca, sigui justa o no, perquè és el fonament de la llibertat d’expressió”. “Després d’anys recriminant Jordi Pujol quan ens apuntava “això no toca”, nosaltres no hauríem ara de replicar aquesta expressió per suggerir que és pot opinar i què no”, afegeix.

El comunicat conclou dient: "Si com afirma l'editorial “la gent del carrer no té ni idea de si Mitjà té raó o no té raó, de si el Govern ho fa millor o ho podria haver fet pitjor”, nosaltres som corresponsables d'aquesta suposada ignorància. Per tant, cal que ens hi esforcem tots i fem el que faci falta perquè “la gent del carrer” sí que pugui decidir qui té raó”.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides