Qui exigeix a una formació ultranacionalista no aparèixer en un vídeo propagandístic?

Carme Junyent, al vídeo d'Aliança Catalana
Carme Junyent, al vídeo d'Aliança Catalana

La lingüista Carme Junyent ha adreçat un missatge a través de Twitter al partit ultranacionalista català Aliança Catalana perquè no vol aparèixer en el vídeo promocional que aquesta nova formació, impulsada per la regidora de Ripoll Sílvia Orriols, ha publicat aquesta setmana.

Junyent hi apareix al començament, afirmant que "estem en una caiguda sostinguda i a vegades accelerada", parlant de la llengua catalana, mentre els autors del vídeo mostren el missatge "Catalunya s'extingeix". Seguidament, s'inclou un altre tall on Junyent manifesta que "si desapareix una llengua, és perquè prèviament hi ha hagut un procés de bilingüització". En aquest cas, el missatge superposat és "36,1% de parlants habituals de català".

En assabentar-se que Aliança Catalana havia usat així les seves paraules, la lingüista ha piulat: "No sé qui és Aliança Catalana, he vist els seus missatges i m'han esgarrifat. No sé per què m'utilitzen però el que jo dic és radicalment oposat al que prediquen i no tenen cap dret a manipular el meu missatge. Sigueu qui sigueu AC traieu la meva imatge de la vostra propaganda".

Josep Maria Virgili, professor jubilat i membre del grup Koiné famós per les seves correccions a Twitter, també hi apareix, però no consta que hagi dit la seva sobre l'ús de les seves manifestacions en aquest vídeo.

Després dels talls de Junyent i Virgili, la peça propagandística es dedica a aportar missatges contra la immigració: "1.159.427 immigrants registrats el 2019", "Increment 900% mena entre 2015-2018", "La Generalitat de Catalunya introdueix l'Islam a l'escola", "25% més de musulmans des del 2014" (mostrant la diputada d'ERC Najat Driouech) i "els processistes volen regalar Catalunya" (mostrant el vicepresident i president interí, Pere Aragonès, dient que hi ha "150.000 catalans i catalanes en una situació sense papers" i demanant "una regularització"). "Volen que callis, volen que acotis el cap. Planta'ls cara", conclou el vídeo d'un partit que assegura que porta "una nova esperança".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides