La justícia dona llum verda a les noves restriccions anticovid de la Generalitat

El TSJC ha ratificat íntegrament les mesures de l'executiu català, que han tingut un vot particular en contra
Palau de la Generalitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat aquest divendres les noves mesures presentades pel govern de la Generalitat amb l'objectiu de l'executiu català d'aturar i disminuir l'allau de contagis per covid-19 entre la població. La decisió del TSJC ha rebut un vot particular en contra en referència a un sol dels punts analitzats relacionat amb el dret de reunió.

Així, el TSJC avala totes les mesures que ha decretat el govern català per fer front la pandèmia de coronavirus, unes mesures que necessitaven una autorització judicial, ja que podien afectar drets fonamentals dels ciutadans. Les mesures sobre les reunions amb un màxim de sis persones, la suspensió de l'activitat presencial a les universitats i la reducció de l'aforament en actes religiosos i cerimònies civils estaven pendents de la decisió del tribunal, el qual ha dictat finalment que les troba proporcionades i justificades donada l'actual situació d'emergència sanitària.

Es dona la circumstància que el govern de la Generalitat havia publicat aquesta matinada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el decret amb les noves mesures, sense esperar al fet que el TSJC avalés o no aquest decret. Tot i que el mateix decret havia inclòs una disposició que deixava en suspens els tres aspectes que necessitaven l'aval de l'alt tribunal de Catalunya, un aval que ha arribat a primera hora de la tarda d'aquest divendres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides