La Generalitat tira pel dret i decreta el tancament de bars i restaurants sense esperar al TSJC

El govern català afegirà “una disposició” a la normativa que deixarà en suspens “fins que el TSJC es pronunciï" sobre tres aspectes que afecten els drets fonamentals
Bars i resturants de Catalunya, tancats

El govern de la Generalitat ha anunciat que les restriccions aprovades aquest dimecres pel PROCICAT -tancament de bars i restaurants per un període de quinze dies, 30% de l’aforament als comerços, suspensió de fires i congressos, etc.- seran publicades al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) cap a la una de la matinada i entraran en vigor “de manera immediata”. En aquest sentit, l’executiu català no esperarà a la decisió que adoptarà “previsiblement” aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre les mesures preses.

No obstant això, la Generalitat afegirà “una disposició” al decret que deixarà en suspens “fins que el TJSC es pronunciï" sobre tres qüestions que afecten els drets fonamentals: la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l'activitat presencial a les universitats i la limitació de l'aforament a les activitats de culte.

El TSJC ha sol·licitat aquest matí al govern català que resolgués alguns defectes de forma del decret (absència de signatura, número de decret i data en el document). Tot i que el tribunal ha rebut la resposta de l'executiu, ha indicat que encara s’han de corregir les errades formals. Per la seva part, la Fiscalia Superior de Catalunya no s’ha oposat a les noves restriccions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides