Anticorrupció s’oposa a una investigació del Suprem a Iglesias

Sosté que no hi ha condicions suficients per imputar el vicepresident segon
Pablo Iglesias
Pablo Iglesias

La Fiscalia Anticorrupció s'ha oposat al fet que el Tribunal Suprem obri una causa penal per investigar el vicepresident segon del govern d'Espanya, Pablo Iglesias, per la presumpta comissió dels delictes de descobriment i revelació de secrets amb l'agreujant de gènere, danys informàtics i acusació o denúncia falsa i/o simulació de delicte pel seu comportament en l'afer del robatori del telèfon mòbil de Dina Bousselham, exassessora d'Iglesias.

Després que el jutge instructor de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón elevés una exposició raonada al Suprem perquè obrís una causa penal contra Iglesias, Anticorrupció ha lliurat un informe a la Fiscalia General de l'Estat, perquè el tingui en compte el tinent fiscal Luis Navajas quan elabori l'informe definitiu, ha publicat La Vanguardia.

Anticorrupció discrepa del jutge García-Castellón adduint que un informe de la policia científica no troba acreditat que la targeta del mòbil de Bousselham patís danys ni si en el cas d'haver-ne patit, qui n'era el responsable. A més, troba que cal quelcom més que el testimoni de l'exadvocat de Podemos, José Manuel Calvente, per imputar el delicte de denúncia falsa a Iglesias. Pel que fa a la revelació de secrets, l'informe d'Anticorrupció indica que Dina Bousselham hauria de considerar-se ofesa i culpar algú per procedir penalment contra el vicepresident.

García-Castellón considera, en canvi, que existeixen indicis que apunten que Iglesias va destruir la targeta que contenia informació íntima de Bousselham i que va fingir, creant un relat planificat i fraudulent, sobre una suposada filtració del contingut per part de càrrecs policials i d'Interior -les "clavegueres"- per, d'aquesta manera, beneficiar electoralment Podemos.

Abans d'arribar al Congrés dels Diputats, on els diputats votaran si s'accepten la investigació contra Iglesias, l'eventual procediment penal passarà per la sala d'admissió del Suprem, es traslladarà a la Fiscalia i la fiscal general, l'exministra socialista Dolores Delgado, hauria de dir la seva, però el tinent fiscal Navajas va avançar que Degado s'apartaria i ell assumiria l'afer. En qualsevol cas, la decisió d'investigar Iglesias correspon al Suprem, si rep la llum verda del Congrés.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari