Dimiteix el responsable de publicitat de la CCMA

Martí Patxot està imputat per l’emissió dels anuncis del referèndum de l’1 d’octubre a TV3 i Catalunya Ràdio
Martí Patxot, director comercial de la CCMA fins l'1 de novembre de 2

El director comercial de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Martí Patxot, ha presentat la seva dimissió i deixarà el càrrec el proper 1 de novembre. Patxot va arribar al càrrec a finals de 2016 de la mà de l’aleshores president de la CCMA, Brauli Duart, ambdós militants del PDECat. Ha comptat sempre amb el suport de la substituta de Duart al front de la CCMA, Núria Llorach, malgrat que els ingressos publicitaris han caigut molt els darrers quatre anys. Quan va assumir la responsabilitat d’aconseguir publicitat per la CCMA, la corporació ingressava 64 milions d’euros anuals per aquest concepte. El 2020, es preveu que tanqui l’exercici ingressant-ne com a molt 39,7 milions.

La pèrdua d’ingressos per publicitat a TV3 i Catalunya Ràdio ha estat constant des de fa anys. El 2005, per exemple, els mitjans de comunicació públics de la Generalitat van facturar 154 milions d’euros. Patxot ha justificat la pèrdua d’ingressos publicitaris en la dura competència que representa el duopoli del sector exercit per Mediaset i  Atresmedia i, darrerament, en l’impacte de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Martí Patxot està imputat en el procés obert pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona per l’emissió a TV3 i Catalunya Ràdio dels anuncis que convocaven a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 sobre la independència de Catalunya. Quan va declarar davant el jutge, va responsabilitzar els directors d’aquests dos mitjans, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, de la decisió d’emetre’ls. Segons ell, va tenir alguns dubtes sobre la idoneïtat de passar els anuncis per la ràdio i la televisió públiques i va consultar aquesta qüestió amb Sanchis i Gordillo. Davant la jutgessa va declarar que ambdós li havien donat el vist-i-plau. Gordillo, però, s’hi va oposar i Núria Llorach va pressionar-lo perquè donés el seu consentiment. "L'única cosa que es desprèn és un intent de defugir les teves responsabilitats, al contrari del que Vicent Sanchis, Martí Patxot i jo hem fet en TV3. Assumim les nostres responsabilitats. Ara no és el moment d'esquivar-les amb subterfugis", li va escriure Llorach a Gordillo molesta per la seva negativa a assumir la responsabilitat de l'emissió de la publicitat del referèndum en un correu electrònic que està incorporat en el sumari per la causa que els afecta a tots quatre.

Quan se celebri el judici oral, Patxot ja no estarà treballant a la CCMA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari