CaixaBank signa un acord amb AFAMMER per impulsar l’activitat agrària a Espanya

(AFAMMER)
(AFAMMER)

CaixaBank, pel seu ferm compromís per mantenir la xarxa rural i per fomentar la diversitat, ha signat un acord de col·laboració amb la Confederació de Federacions i Associacions de Famílies i Dones del Medi rural (AFAMMER). Mitjançant aquest acord, signat a través d’AgroBank, la línia de negoci especialitzada per al sector agrari, l'entitat posa a la disposició de tots els associats una àmplia oferta de productes i serveis financers especialitzats en el sector agrari.

L'acord ha estat subscrit per Carmen Quintanilla, presidenta nacional d’AFAMMER, i Carlos Seara, director d’AgroBank. Gràcies a aquest conveni, els socis de la confederació tindran accés a les línies específiques de finançament destinades a l'adquisició i adaptació de les seves finques, maquinàries o instal·lacions, i a la implementació d'energies renovables amb finalitat d'autoconsum. En aquest sentit, l'entitat financera acompanyarà de manera integral als associats, atorgant no només suport financer, sinó també assessorament, planificació conjunta, ajuda a la formació i l'especialització.

L'acord també contempla la participació conjunta i patrocini d'algunes jornades i actes que organitzi AFAMMER, així com de l'Assemblea Anual de 2020 de l'associació i els Premis anuals que celebren.

Amb aquesta línia de compromís, CaixaBank vol donar suport a les necessitats particulars del camp i impulsar el desenvolupament del sector agrari a Espanya.

L'entitat amb més presència en l'àmbit rural

En l'actualitat, més de 1.000 oficines de CaixaBank (una quarta part de la xarxa total) es troben a municipis rurals. L'entitat és present a totes les poblacions de més de 10.000 habitants i a un 94% de les de més de 5.000 habitants. Així mateix, és l'única entitat present en més de 229 petites poblacions.

El Pla Estratègic 2019-2021 de l'entitat, dins del seu model de banca socialment responsable, aposta per mantenir aquesta xarxa per afavorir la proximitat al client i la inclusió financera de tota la població, independentment del seu lloc de residència.

Així mateix, l'entitat està compromesa i treballa per fomentar la diversitat, sent una de les cinc línies prioritàries del Pla Estratègic 2019-2021. Aquest acord amb AFAMMER contribueix a la consecució del 5 objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) que busca aconseguir la igualtat entre els gèneres i apoderar a totes les dones i les nenes.

AgroBank, líder del sector

En els seus sis anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per a oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies i 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector, específicament formats per atendre a professionals agraris i dotats de tecnologia mòbil que els permet assessorar i formalitzar contractacions des de qualsevol lloc. A més, AgroBank porta a terme accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o formalització d'acords amb organitzacions de rellevància. Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials a qualsevol lloc del món.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, l'entitat disposa de línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta i en contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

AFAMMER, pionera en la defensa de les dones rurals i les seves famílies

AFAMMER és una organització no governamental que compta amb Estatus Consultiu Especial en el Consell Econòmic i Social de Nacions Unides. Gràcies a la gran feina i esforç realitzat durant els seus més de 38 anys de vida, AFAMMER ha aconseguit donar veu a les dones rurals de tota la comunitat nacional i internacional.

AFAMMER ha estat present en moments molt significatius per la Dona com va ser la IV Conferència Mundial de la Dona a Pequín el 1995, on al costat d'altres organitzacions va aconseguir que es declarés el 15 d'octubre com el Dia Internacional de la Dona Rural, i en els diferents Congressos Mundials de Dones Rurals celebrats a Whashington, Madrid i Durban.

També ha participat en l'elaboració de lleis que afecten directament a les dones rurals com la Llei de Desenvolupament Rural o la Llei de Titularitat Compartida en les Explotacions Agràries, entre d’altres.

AFAMMER és avui un referent indiscutible del moviment associatiu amb presència a totes les Comunitats Autònomes. Una organització pionera que ha anat creixent any rere any aconseguint que el petit grup de dones que va començar en 1982 superi avui les més de 190.000 sòcies.

Carmen Quintanilla, presidenta nacional d’AFAMMER, considera que el conveni subscrit amb AgroBank suposa “un gran pas endavant per a la societat rural” perquè afirma, ajudarà a potenciar i conscienciar a tota la societat sobre l'important paper que les dones rurals exerceixen en el desenvolupament econòmic i social dels pobles i comarques a les quals habiten.

D'altra banda, Quintanilla ha destacat la “importantíssima” feina que les dones rurals d‘AFAMMER han desenvolupat durant els moments més crítics de la pandèmia del coronavirus. Entre les quals assenyala, l'elaboració de màscares per entitats socials i persones més vulnerables del medi rural; l'acompanyament telefònic a persones majors o l'elaboració d'una audioguia per ajudar a suportar les conseqüències de la pandèmia.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari