Illa, davant les crítiques per l’estat d’alarma a Madrid: “Amb la salut pública no es negocia”

El ministre de Sanitat insisteix, davant els atacs del PP, que no “entrarem en polèmiques i retrets” i no descarta que es pugui prorrogar l’estat d’alarma a la regió
Salvador Illa
Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que no “entrarem en polèmiques i retrets” davant les crítiques que li han llençat els darrers dies la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; l’alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida; i altres dirigents del PP per haver decretat l’estat d’alarma a la regió i els ha recordat que “amb la salut pública no es negocia”.

En la compareixença de premsa d’aquest dimarts, Illa ha assegurat que el govern central no aixecarà l’estat d’alarma -com li demanen des de la dreta espanyola- i no descarta que sigui necessari prorrogar-lo.

El responsable de Sanitat ha subratllat que “hi ha un problema de salut pública que cal abordar amb criteris de salut pública” i ha lamentat que el debat estigui centrat en qüestions polítiques: “Escolto molts arguments d’esquerres i de dretes però no escolto cap argument sanitari. Al virus se’l venç amb criteris sanitaris”. Així mateix, ha destacat que "l'únic" que importa al Ministeri de Sanitat és "la salut pública".

Illa ha agraït als madrilenys que hagin evitat els desplaçaments durant el pont del Pilar tot indicant que s’han reduït un 46% les entrades i sortides de Madrid amb cotxe respecte l'any anterior. També ha manifestat que els viatges aeris han disminuït un 83% i els desplaçaments en tren un 78%.

D’altra banda, el titular de Sanitat ha demanat a la ciutadania “no abaixar la guàrdia” tot recordant les “notificacions clarament superiors” de contagis que estan tenint altres països europeus respecte Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides