La Generalitat no descarta demanar l’estat d’alarma si el trobés necessari

Budó ubica Catalunya en l'inici de la segona onada epidèmica
Reunió del govern d'aquest dimarts, 13 d'octubre
Reunió del govern d'aquest dimarts, 13 d'octubre

La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha afirmat que la fase estacionària de la pandèmia de la Covid-19 ha finalitzat i que ja ha començat a Catalunya la segona onada de la pandèmia, que s'esperava per aquesta tardor. Per aquest motiu, l'executiu català ha traslladat al Pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat) noves restriccions, que entrarien en vigor dijous o divendres, perquè les avali. Budó, així mateix, ha assegurat que no tindrien cap problema per demanar l'aplicació a Catalunya de l'estat d'alarma, vigent des de la setmana passada a Madrid, però que ara per ara les xifres no el fan necessari.

La consellera ha descartat, de moment, l'aplicació de cap confinament perimetral entre les noves mesures, que tenen una vigència de 15 dies, però sí que s'hi inclourà la recomanació del teletreball, perquè el percentatge pugi del 8% al 25%. Per bé que considera "greu" el risc de les pròximes setmanes, la titular de Presidència ha assegurat que "som a temps" de prendre mesures per anticipar-se a escenaris pitjors.

D'altra banda, Budó no ha confirmat que el vicepresident i president interí de la Generalitat, Pere Aragonès, sigui el representant del govern català en la reunió de presidents autonòmics a la qual participarà la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, per abordar el repartiment dels fons europeus contra la crisi de la Covid-19. Búdó, en concret, ha dit que Catalunya "no té president" i que triarà un representant quan rebi l'ordre del dia de la reunió, en funció dels temes que s'hagin de tractar en aquella trobada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides