Salut aplicarà noves mesures “contundents” contra la covid a partir del cap de setmana

Bars i restaurant tindran més restriccions per evitar la interacció social que els experts situen com a causa de rebrots
Marc Ramentol a RAC1

El Departament de Salut té previst aplicar noves restriccions per intentar reduir el nombre de contagis de la Covid-19 a Catalunya. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat que seran "mesures que implicaran un grau de sacrifici personal important destinat a reduir la mobilitat i la interacció social".

En declaracions a RAC1, Ramentol ha insistit que la mobilitat i la interacció social són factors fonamentals en els contagis per coronavirus i que per aturar l'escalada de casos que a hores d'ara està afectat Catalunya cal actuar de manera immediata, per la qual cosa Salut treballa perquè les noves restriccions estiguin en vigor a partir del pròxim divendres.

En aquest context, el responsable de Salut ha afirmat que "tots saben i empíricament hem vist al nostre entorn que bars i restaurants són un dels llocs per antonomàsia de socialització en la nostra societat, per tant l'àmbit de la restauració serà un dels àmbits que inclourà mesures en aquesta nova resolució".

Ramentol ha afegit que aquestes les noves mesures es prendran "no perquè els restaurants i bars no hagin complert les mesures que se'ls hi va demanar, perquè ho han fet i ho han fet molt bé; el problema és que la seva activitat s'associa a un volum de mobilitat i interacció social molt important".

El responsable de Salut ha afirmat que "estem al principi de la segona onada, estem en una fase ascendent, estem en una fase molt a l'inici", afegint que per tant cal actuar de "manera precoç" i de "manera contundent" per "no acabar com altres territoris que tots tenim al cap". "La gestió de Catalunya no s'assembla gens a la de la Comunitat de Madrid", segons Ramentol, el qual ha reblat que "ells van tard i s'han quedat curts".

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari