Quin problema té el Govern d’Andorra amb la covid-19?

Xavier Espot, cap de govern d'Andorra
Xavier Espot, cap de govern d'Andorra

Que s’està quedant en quadre. Amb una ràtio de més de 1.000 infectats per 100.000 habitants, el Principat d’Andorra és una “bomba de covid-19” i s’ha convertit en el país europeu on, proporcionalment, la pandèmia impacta de manera més dura i intensa. Tot i això, durant aquest passat pont del Pilar, milers de turistes dels països veïns van fer cap a Andorra, col·lapsant les carreteres i els carrers del Principat, sense ser conscients –per manca d’informació- de la gravetat de la situació sanitària que pateixen les valls de la Valira.

Bona prova de l’extensió de la pandèmia a Andorra és que el mateix cap de Govern, Xavier Espot (foto), està en quarantena des de fa dies per contacte amb un contagiat. Qui ha estat infectat i aïllat durant setmanes ha estat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet i, en les últimes hores, també ha donat positiu de covid-19 el ministre de Finances i portaveu del Govern, Èric Jover. El ministre d’Economia i Presidència, Jordi Gallardo, també està confinat preventivament per contacte amb un familiar contagiat.

L’afectació per la covid-19 del “nucli dur” del govern afegeix més incertesa a la situació del país, que sembla abocat a un nou confinament massiu de la població, davant l’expansió vertiginosa del virus. Els confinaments per contacte també afecten altres càrrecs governamentals d’Andorra, com el secretari d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà; el d’Infraestructures, Cèsar Marquina; la secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala; el cap de gabinet de Govern, Guillem Casal, etc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides