Salut aplica noves mesures a municipis del Vallès Occidental per frenar els contagis de Covid-19

Demana a la ciutadania que es quedi a casa i que redueixi al màxim l'activitat social i limiti els contactes
Cues a les carpes de Sabadell per fer se les proves de la Covid-19

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), dirigit pels departaments d'Interior i Salut, ha fet públic un comunicat en el qual informa que "ha aprovat la proposta de mesures especials a diversos municipis del Vallès Occidental per reduir l'augment de contagis de Covid-19", i que "aquestes mesures entraran en vigor quan es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s'aplicaran durant quinze dies".

El Procicat informa que "els municipis afectats per la resolució són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera; Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls".

La nota afegeix que "en aquestes poblacions es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l'activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Es recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones".

Des de la Generalitat s'informa que "caldrà també intensificar les mesures de prevenció i higiene als centres de treball, adoptant mesures de neteja i desinfecció, i garantint la ventilació dels espais i edificis; posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; garantir les distàncies de seguretat interpersonals i l'ús de mascareta obligatori; i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant treballadors com clients o usuaris. Quan la naturalesa de l'activitat sigui possible, caldrà potenciar l'ús del teletreball".

També diu el comunicat que "els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, hauran de limitar l'assistència al 50% de l'aforament; i en l'àmbit de l'hostaleria i restauració, s'eliminarà el consum en barra i sempre s'haurà de realitzar a la taula. També es limitarà l'aforament tant a l'interior com a l'exterior un 50%. L'horari de tancament d'aquests establiments serà a la 1:00 hores com a màxim. Sempre que sigui possible, s'haurà d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar".

Pel que fa a l'activitat comercial, el Procicat diu que "s'haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració, i tant en espais tancats com en espais a l'aire lliure, la distància física de seguretat s'establirà en 1,5 m. L'aforament màxim permès és l'equivalent a 2,5 m quadrats per persona".

Finalment el comunicat informa que "es podran dur a terme les activitats culturals d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l'aire lliure sempre que l'aforament no superi el 70%. L'aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50%, sempre seguint els plans treballats en l'àmbit del Procicat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides