Salut aplica noves mesures a municipis del Vallès Occidental per frenar els contagis de Covid-19

Demana a la ciutadania que es quedi a casa i que redueixi al màxim l'activitat social i limiti els contactes
Cues a les carpes de Sabadell per fer se les proves de la Covid-19

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), dirigit pels departaments d'Interior i Salut, ha fet públic un comunicat en el qual informa que "ha aprovat la proposta de mesures especials a diversos municipis del Vallès Occidental per reduir l'augment de contagis de Covid-19", i que "aquestes mesures entraran en vigor quan es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s'aplicaran durant quinze dies".

El Procicat informa que "els municipis afectats per la resolució són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera; Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls".

La nota afegeix que "en aquestes poblacions es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l'activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Es recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones".

Des de la Generalitat s'informa que "caldrà també intensificar les mesures de prevenció i higiene als centres de treball, adoptant mesures de neteja i desinfecció, i garantint la ventilació dels espais i edificis; posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; garantir les distàncies de seguretat interpersonals i l'ús de mascareta obligatori; i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant treballadors com clients o usuaris. Quan la naturalesa de l'activitat sigui possible, caldrà potenciar l'ús del teletreball".

També diu el comunicat que "els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, hauran de limitar l'assistència al 50% de l'aforament; i en l'àmbit de l'hostaleria i restauració, s'eliminarà el consum en barra i sempre s'haurà de realitzar a la taula. També es limitarà l'aforament tant a l'interior com a l'exterior un 50%. L'horari de tancament d'aquests establiments serà a la 1:00 hores com a màxim. Sempre que sigui possible, s'haurà d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar".

Pel que fa a l'activitat comercial, el Procicat diu que "s'haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració, i tant en espais tancats com en espais a l'aire lliure, la distància física de seguretat s'establirà en 1,5 m. L'aforament màxim permès és l'equivalent a 2,5 m quadrats per persona".

Finalment el comunicat informa que "es podran dur a terme les activitats culturals d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l'aire lliure sempre que l'aforament no superi el 70%. L'aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50%, sempre seguint els plans treballats en l'àmbit del Procicat".

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari