La Covid-19 tanca els militars a les casernes per celebrar el 12-O

La pandèmia obliga a anul·lar la desfilada militar que es fa per commemorar la Festa Nacional d'Espanya
Celebració del 12-O al Palau Reial
Celebració del 12-O al Palau Reial

La pandèmia de la covid-19 ha obligat a restringir tots els actes que se celebren aquest dilluns 12 d'octubre, dia en què es commemora la Festa Nacional d'Espanya. A causa de la pandèmia, tots els actes militar que es fan al voltant del 12-O han quedat reduïts a celebracions dins de les casernes militars de tot Espanya.

De fet, a Madrid la tradicional desfilada militar en la qual participen milers de soldats així com diferents vehicles i avions dels tres exèrcits ha quedat suspesa per l'afectació de coronavirus que pateix la capital. Així, els actes als quals ha assistit el rei Felip VI han quedat emmarcats en un acte de petites dimensions i amb la participació d'uns centenars de militars dins del pati del Palau Reial.

A l'acte hi han assistit també els membres del govern central, entre els quals hi havia el president de l'executiu, el socialista Pedro Sánchez, però també hi ha assistit el vicepresident segon, Pablo Iglesias (Unides-Podem), el qual ha manifestat públicament el seu rebuig a la monarquia criticant algunes de les darreres actuacions de Felip VI.

En les celebracions al Palau Reial de Madrid han coincidit també per primer cop des de la declaració de l'estat d'alarma de Madrid per part del govern central en contra dels criteris del govern autonòmic, el president Pedro Sánchez i la presidenta de la comunitat, la popular Isabel Díaz Ayuso, acompanyada de l'alcalde de la ciutat, el també popular José Luis Martínez-Almeida.

Un any més, els qui no han participat en aquest acte han estat els presidents d'Euskadi i Catalunya. En el cas del País Basc, el nacionalista Íñigo Urkullu, ha declinat participar de la celebració. I Catalunya no he enviat cap representant de la Generalitat en considerar que des de la inhabilitació de Quim Torra, no hi ha president català.

Per culpa de la pandèmia per covid-19 i a l'especial virulència amb la qual està afectant la capital d'Espanya també ha quedat anul·lada la recepció que el Rei oferia tradicionalment el 12 d'Octubre a representants de tots els àmbits de la societat a les dependències del Palau Reial.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari